Yunanistan 8 askeri iade etmiyor mu?

Yunanistan hükümetinin, darbe girişimi sonrası Türkiye'de yaşananlar nedeniyle, ülkeye sığınan 8 darbecinin iadesi konusunda tereddüt yaşadığı söyleniyor.
Yunanistan 8 askeri iade etmiyor mu?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 askerin Türkiye'ye iadesi konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Kathimerini'de yer alan habere göre, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a yakın bir kaynak, "Türkiye'nin yaptığı her şey 8 askeri iade etmeyi daha da zorlaştırıyor" diyerek darbe sonrası yaşanan tasfiyeleri ima etti.

Yunan hükümet yetkililerin yaşananlar hakkında temkinli açıklamalar yaptığı, ancak dün OHAL ile birlikte Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin askıya alındığının ilân edilmesi ile birlikte endişelerin arttığı söyleniyor.

Dün Syriza Milletvekili Eleni Avlonitu'nun mecliste yaptığı konuşmada, askerlerin darbeye karışmaları durumunda iade edilmesi gerektiğini söylemesi tartışma yaratmış, daha sonra Syriza'lılar Avlonitu'nun görüşlerinin kişisel olduğunu ve partiyi ya da hükümeti bağlamadığını söylemişti.

Ankara, Yunanistan'dan iadesini istediği askerlerin "adil bir şekilde yargılanacağını" söylüyor. Ancak askerlerin avukatları, darbe sonrası yaşananları gerekçe göstererek, bunun doğru olmayacağını savunuyor.

8 asker, dün yaptıkları açıklamada "Yunan devletine verdikleri zahmetten dolayı" özür dilediklerini söylemiş, ancak Türk polisinin İstanbul'daki ateşi nedeniyle başka seçeneklerinin olmadığını savunmuşlardı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü