Numan Kurtulmuş: Darbecilerin bir kısmı halen yakalanamadı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, NTV'de canlı yayında konuştu.
Numan Kurtulmuş: Darbecilerin bir kısmı halen yakalanamadı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK envanterindeki hiçbir silah ve aracın kayıp olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Darbe girişimi birinci derecede Cumhurbaşkanımızı yönelikti. Başarlı olsaydı Türkiye'yi işgale hazır hale getireceklerdi. Bu çete başarılı olsaydı Meclis kalmazdı. Darbecilerin bir kısmı halen yakalanamadı. TSK envanterindeki hiçbir araç kayıp değil" dedi. 

'UÇAKLAR ALÇAK UÇUNCA HABERDAR OLDUK' 

Darbe girişiminden ne zaman haberdar olduklarıyla ilgili konuşan Kurtulmuş şunları söyledi:

"O akşam uçakların havalanmaya başladığı Ankara üstünde alçak uçuş yapmaya başladığı andan itibaren bizim haberimiz oldu. Ben eve geçerken arkadaşlar Ankara üstünde alçak uçuş oldu dediler. Başbakan'ın Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ilgili kişilerin bu işten geç haberdar oldu. Kusur varsa ortaya çıkartılır."

"Yönetim zaafiyetlerinin hepsi giderilmesi lazım. Bundan sonra bunları konuşacağız. Bu iş şaka götürmez. Devletin üst düzey yöneticileri darbeye yakın ya da darbe olduğu anda haberdar oluyorsa zaafiyetin olduğu açıktır. Burada yapısal bir sorun var isimler hiç önemli değil zaten isimleri konuşmuyoruz. Asker sivil ilişkileri, istahbarat arasındaki koordinasyon ben yapısal şeylerden bahsediyorum. TSK kendi içerisinde bunları önlemeye muktedir olamadı. Bu yapısal sorunları ortadan gidermek için ne gerekiyorsa yapılır."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü