Biz istemez miyiz havadan sudan bahseden şarkılar söylemek?

Polisin kullandığı orantısız güç Gezi olaylarıyla başlamadı, öncesi de var. Ezelden beri huzursuz olduğumuz bir durum.
Biz istemez miyiz havadan sudan bahseden şarkılar söylemek?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Gezi olaylarında eylemcilerin marşı haline gelen Duman’ın ‘Eyvallah’ şarkısının hikayesini Duman grubu anlattı.
Hürriyet gazetesinden Ali Tufan Koç, grup üyeleriyle, 1 Haziran gecesi YouTube’a yüklenen ve sürece damgasını vuran şarkı ve Gezi olaylarını konuştu.

İşte röportajdan bir bölüm:

‘Eyvallah’ın yazılıp çizilmesi, bestelenip kaydedilmesi sanılanın aksine 1 Haziran gecesine değil, Gezi olaylarından birkaç ay öncesine denk geliyor. O meşhur “Biberine gazına, jopuna sopasına/ Tekmelerin hasına, eyvallah eyvallah / Şamarı yüzümüze, garezi dilimize /Şerefe hepinize eyvallah eyvallah” sözlerinin yazım süreci şöyle:

“Polisin kullandığı orantısız güç Gezi olaylarıyla başlamadı, öncesi de var. Ezelden beri huzursuz olduğumuz bir durum. En son Başbakan’ın ODTÜ ziyareti sırasında yaşanan olaylara, sıkılan gazlara tanıklık ettik. O sıra Ankara ’ya gidip geliyorduk. O havayı biz de teneffüs ettik.”

Teneffüs edilen havada biber gazı yok, bol bol gerilim var. Gezi olaylarını da biber gazına maruz kalmadan atlatmışlar. “ODTܒde gaz yemedik ama meseleyi anladık. Asıl Gezi olayları patladığında yurtdışındaydık. Döndüğümüzde sinirler yumuşamış, ortam sakinleşmişti. Burada olsaydık evimizde oturmazdık tabii” diyor Batuhan.

Ekip ayağının tozuyla Ankara’da, Tunalı’ya inmiş; İstanbul ’da Gezi’yi ziyaret etmiş, sokağa karışıp, kalabalıkla bütünleşmiş: “Sevenlerle fotoğraf çektirdik, sarıldık, sloganlar attık.”
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü