Peynir yedi, sakat kaldı!

Yapılan son araştırmalarda kemik erimesinin en büyük sebebi olduğu belirlenen süt ve süt ürünleri, insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Bruselloz adı verilen ve hayvanlarda bulunan bir bakteri nedeniyle genç bir kadın yediği peynirden dolayı sakat
Peynir yedi, sakat kaldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sam Philpott isimli kadın Yunanistan'da yediği peynir nedeniyle sakat kaldı. 22 yaşındaki Sam Philpott, ailesiyle birlikte tatil yaptığı Kos Adası'nda pastörize edilmemiş keçi peyniri yedi. Tatilden döndükten haftalar sonra migren ağrısı, sürekli kusma, baş dönmesi, ateş, titreme, halsizlik, hareket edememe, yorgunluk gibi semptomlar baş gösterdi.

Hafıza kaybı, uykusuzluk ve konuşma güçlüğü çekiyor

Durumu gittikçe kötüye giden genç kadın, yatağa bağımlı yaşamaya başladı. Üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen iyileşme göstermedi ve şu an zar zor yürüdüğü için tekerlekli sandalye kullanıyor. Hâlâ hafıza kaybı, uykusuzluk, konuşmada güçlük çekme ve gribe benzer semptomlar devam ediyor.

Kemik erimesinin en büyük sebebi süt!

Bruselloz şüphesi

Sam, "2013'te Kos'tayken keçi peynirinin tadını o kadar beğendim ki pizzama, sandviçime, salatama döküp yiyordum. Bu kadar lezzetli ve beni mutlu eden birşeyin hayatımı karartacağını nasıl bilebilirdim ki?" diye konuştu.

Peynirin her lokmasında onu yatağa düşüren bakteriyi yiyordu. Genç kadının sakatlığının, Bruselloz adı verilen hayvanlarda bulunan bir bakteri sebebiyle olduğu düşünülüyor.

Şu an Sam, bruselloz ve laym hastalığı ilaçları kullanıyor, çünkü semptomları iki hastalığı da işaret ediyor. Ailesi ise tedavi masraflarını karşılamak için yardım topluyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü