Veysel Eroğlu 'Hayvan hakkı ihlallerini bize bildirin' derken hayvan haklarını ihlal etti!

Bakanlık, 'hayvanhaklari@ormansu.gov.tr' adresine hayvan hakkı ihlalleri ile ilgili şikâyetleri beklediğini açıklarken hayvanlardan 'deney hayvanı', hayvanların esaret altında tutulduğu hayvan hapishanelerinden doğal yaşama alanı gibi söz etti.
Veysel Eroğlu 'Hayvan hakkı ihlallerini bize bildirin' derken hayvan haklarını ihlal etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hayvanlara kötü davranan,  hayvan ticareti yapanlara karşı sosyal medya hesapları üzerinden çalışma yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, e-posta yoluyla da şikâyet almaya başladı.

Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatı üzerine “hayvanhaklari@ormansu. gov.tr” elektronik posta adresi oluşturuldu, artık hayvanlara eziyet edenleri bu adres üzerinden bakanlığa şikâyet edebilecek. Bakanlık, gelen başvuruları inceleyerek ilgili bölge müdürlüklerine iletecek. İl şube müdürlükleri tarafından araştırma yapılarak gerekli işlemlerin ardından başvuru sahibi bilgilendirilecek.

Eroğlu yaptığı açıklamada hayvanların esaret altında tutulduğu hayvanat hapishanelerinden doğal yaşama alanı gibi, hayvanlara deney adı altında yapılan işkencelerden 'etik' diye söz etti.

Eroğlu şu ifadelere yer verdi; “Ev ve süs hayvanı satış yerleri kontrol altına alındı. Deney hayvanlarının kullanımı ile alakalı etik düzenlemeler getirdik. Hayvanat bahçelerindeki hayvanların refah düzeyini artırdık ve hayvanlara eziyeti hukuken engelledik. Ayrıca, hayvan haklarına yönelik yapılan ihlallere karşı, daha hızlı ve etkili hizmet verebilmek maksadıyla ‘hayvanhaklari@ormansu.gov.tr’ elektronik posta adresi oluşturduk. Hayvan hakları ihlallerinin önlenebilmesi için duyarlı vatandaşlarımızın ihbarlarını bu adrese bildirmelerini bekliyoruz” dedi.