Dışişleri Bakanı: YPG çekilmezse gerekeni yaparız!

Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'YPG çekilmezse biz gereğini yaparız' ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı: YPG çekilmezse gerekeni yaparız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nda yer alacak, baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesine ilişkin "YPG çekilmezse biz gereğini yaparız." dedi.

'BU SABAH GÖRÜŞTÜĞÜM JOHN KERRY DE ÇEKİLİYORLAR DEDİ'

Çavuşoğlu, PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bu her şeyden önce bizim, Menbiç operasyonu kapsamında Amerika ile vardığımız bir mutabakattır. PYD unsurlarının Fırat'ın batısına geçmemesi gerektiğini başından beri söylüyorduk. Menbiç'te şu anda operasyon bitti. Bunların geri çekilmesinin zaten operasyonu etkilemesi söz konusu değil. Cüzi bir azınlık PYD ve YPG'liler. Buralar Arap nüfusunun ağırlıkta olduğu bölge. Dün Bıden'a da söyledik. Bıden da net bir şekilde çelineceklerini söyledi. 

Yanındaki güvenlik danışmanı ekibine de talimat verdi. Bu sabah görüştüğüm John Kerry de 'çekiliyorlar' dedi. Bir an önce çekilmelerinde fayda var. Neden rahatsız oldular. Cerablus operasyonu başladı. YPG rahatsız olduğunu söyledi. Hatta Türkiye'yi tehdit etti. HDP terör örgütünü güdümünde bir parti olduğunu bir kez daha ispatladı. Suriye'yi bölmek ve kendi kantonunu oluşturmak istenildiği bir kez daha ortaya çıktı. Bugüne kadar tüm mücadelelerimiz, HDP, YPG ve PKK'nın ellerindeki argümanları aldı. 

'ŞU ANDA TÜM MÜTTEFİKLERİMİZ, TÜRKİYE'Yİ TEBRİK, TEŞEKKÜR EDİYOR'

Şu anda tüm müttefiklerimiz, Türkiye'yi tebrik, teşekkür ediyor. Hav operasyonu ile başarılamayacağının söylemiştik. Karadan destek verilmesi gerektiğini vurguluyorduk. DAEŞ bir çok ülkenin ürettiği silahları kullanıyor. Nereden alıyorlar bu silahları? Kim veriyor? Türkiye'ye atıyorlar bu roketleri. 

YPG ÇEKİLMEZSE BİZ GEREĞİNİ YAPARIZ. YPG'NİN FIRAT'IN BATISINDA OLMASININ SEBEPİ YOK 

Bunları kurutmamız lazım. YPG çekilmezse biz gereğini yaparız. Şu anda YPG'nin Fırat'ın batısında olması için bir sebep yok. Operasyon tamamlandı. Onların gizli ajandasına biz izin vermeyiz. 

BURALARDA ETNİK BİR TEMİZLİK YAPMAK DOĞRU DEĞİL 

Buralara kim yerleşecek. Buralarda etnik bir temizlik yapmak doğru değil. Buralarda kim yaşıyorsa onların dönmesi lazım. Buraların güvenliğini birlikte sağlarsak ancak o zaman güvenli bölge olur. Gönüllü dönmek isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayalım diyoruz."

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü