Erdoğan: Rakka operasyonuna YPG katılırsa biz olmayız!

'ABD bu işe PYD ve YPG’yi sokmaz ise bu mücadeleyi ABD ile verebiliriz elbet'
Erdoğan: Rakka operasyonuna YPG katılırsa biz olmayız!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

 

“Rakka operasyonuyla ilgili olarak başta dışişleri bakanlarımız, askeri yetkililerimiz ABD’yle temasta. Rakka konusunu görüşüyorlar. Kendileriyle şartlarımız paylaşıldı. Atılacak müşterek adım bizim için önem arz ediyor. Rakka DEAŞ’ın en önemli merkezi. ABD bu işe PYD ve YPG’yi sokmaz ise bu mücadeleyi ABD ile verebiliriz elbet.”

 

Erdoğan, “PYD’nin katıldığı bir operasyona hava desteği verir miyiz?” şeklindeki bir soruya ise “Bir durum değerlendirmesi yapılır” diye yanıt verdi.

 

Musul operasyonu

 

“Türkiye Irak’ın Musul kentinin DAİŞ’ten alınması için yapılacak operasyona da katkıda bulunabilir. Orası daha çok Arapların ve bize ciddi manada müzahir unsurların yaşadığı bir şehir. ABD, Musul konusunda bizimle aynı yaklaşımı paylaşır veya paylaşmaz. Bilemiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla olumlu bir yaklaşım içindeler. 19 Ekim’de, Irak merkezi yönetimiyle Musul’da DEAŞ’a karşı bir operasyon başlatabilecekleri söyleniyor. Ne olacağını göreceğiz.

 

“Milli ordu”

 

Erdoğan, Suriye’de savaşacak alternatif bir kara gücü olarak, bir “milli ordu”dan da söz ederken “Kimlerden oluşacak bu ordu? Ilımlı muhaliflerden oluşacak. Şu anda sayıları 65 bin” ifadesini kullandı.

 

Sarraf’ın hâkim ve savcısına “FETÖ yedirip içirdi” suçlaması

 

Erdoğan, ABD’de Rıza Sarraf’ın yargılandığı davanın savcı ve hakimini, “FETÖ’nün yedirip içirdiği isimler” olarak nitelendirdi.

 

Erdoğan, “Adalet Bakanlığı Sarraf’ı tutup orada FETÖ’nün yedirip içirdiği isimlere teslim ediyor” dedi.

Vehaber Menu