Suudiler, Yemenlileri ABD silahlarıyla öldürüyor!

Yemen’de Husi Ensarullah hareketinin lideri Abdul Malik el Husi, başkent Sana’da Suudi Arabistan’ın bir cenazeye düzenlediği ve en az 140 kişinin öldüğü saldırının arkasında ABD’nin olduğunu söyledi.
Suudiler, Yemenlileri ABD silahlarıyla öldürüyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Ensarullah hareketi lideri Abdul Malik el Husi, dün televizyonda yayımlanan konuşmasında, Yemen’de okullara, hastanelere ve sivil bölgelere saldıran Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun en büyük silah tedarikçisinin ABD olduğunu vurguladı.

“ABD bu katliamın başlıca sorumlusudur” diyen Husi lider, “Yemenlileri öldürenler her türlü ahlaktan yoksundur ve her türlü suçu işleyebilirler. Suudiler Yemenlileri ABD’nin silahlarıyla katlediyor” diye konuştu. El Husi, “Suudi Arabistan’ın masum insanları öldürme ve diğer ülkelerin bağımsızlığına saygı göstermeme konusunda kötü bir sicili var. Suudi Kralı ABD’nin izni olmadan Yemen’e saldırmaya cesaret edemezdi” ifadelerini kullandı.
 
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun geçen yıl mart ayında Yemen’e başlattığı operasyonlarda binlerce sivilin hayatını kaybetmesi, uluslararası tepkilere yol açıyor. ABD de, önceki gün Sana’da 140’tan fazla kişinin öldüğü saldırı sonrasında, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona 'desteği gözden geçirme' uyarısı yapmıştı.

Ancak tepkilere rağmen ABD Dışişleri Bakanlığı, ağustos ayında Suudi Arabistan'a tankları da içeren 1 milyar 150 milyon dolar tutarında silah satışını onaylamıştı. Ayrıca ABD İHA'larının Yemen'de düzenlediği saldırılarda çok sayıda sivilin de öldüğü biliniyor.
 
Vehaber Menu