Vegan çalışana hayvan kesim videosu izleten müdürler işten kovuldu!

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde Kanyon alışveriş merkezinde bulunan Elit Oyuncak’ta kadın personel, mağaza müdürü tarafından taciz edilmiş, Müslüman olmayan personele bayram izni verilmemiş ve vegan bir personele de zorla hayvan kesim videoları izletilmişti.
Vegan çalışana hayvan kesim videosu izleten müdürler işten kovuldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-02-02 02:06:02    

Ecem Parlayan/ Vehaber

Elit Oyuncak’tan Vehaber’e yapılan açıklamada şirketin farklı görüş ve yaşam biçimlerine yönelik bu davranışları asla kabul edemeyeceği belirtildi. Olaya karışan mağaza müdürü ve müdür yardımcısının işine son verildi.

Yapılan açıklamada uzun yıllardır sürdürülen ticari faaliyetlerinde ilk kez böyle bir olaya tanıklık edildiğinin altı çizilirken, skandala adı karışan mağaza müdürünün, müslüman olmadığı gerekçesiyle bayram iznini gasp ettiği personele izin günü sayısı hesaplanarak ödemesi yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Elit Oyuncak’ta çalışan A. A isimli kadın personel göbeği açık giyindiği için mağaza müdürü tarafından taciz edildi. Mağaza müdürü Rıdvan A. kadın personel A.A’ya neden göbeği açık kıyafetler giydiğini sorarak, ‘giyiyorsun bari göbeğine epilasyon yaptır’ dedi.

VEGAN PERSONELE ZORLA HAYVAN KESİM VİDEOLARI İZLETİLDİ
Mağazada çalışan bir başka personel, vegan olup et yemediği için sık sık mağaza müdür yardımcısı Erol B.'nin tacizlerine maruz kaldı. kurban dönemi kesilen bir hayvanın videolarını personele zorla izletmek isteyen mağaza müdür yardımcısına personel tepki gösterip yanından uzaklaşmak istese de Erol B. personelin peşinden giderek videoyu zorla izletmeye çalıştı.

SEN MÜSLÜMAN DEĞİLSİN BAYRAMDA İZİN YAPMASAN DA OLUR
Mağaza müdürü personele müslüman olmadığı gerekçesiyle ‘sen zaten Müslüman değilsin bayram da izin yapmasan da olur’ dedi. Personelin bayram izni gasp edildi.

OYUNCAKLARI YERE ATIP PERSONELE ‘TOPLA’ DEDİ
Mağaza müdür yardımcısı Erol B. mağazada bulunan oyuncakları yere atıp personelden toplamasını istedi, müdür yardımcısına neden böyle davrandığını soran personele ‘şaka yapıyorum’ yanıtı verildi.

BEN SİNİR HASTASIYIM, GERİZEKALI
Mağaza içerisinde personeli sık sık 'gerizekalı' diye bağırarak azarlayan mağaza müdürü hakkında çok sayıda şikayet olduğu halde Elit Oyuncak yönetimi aldırış etmedi.

1 AYDA 4 PERSONEL İŞ BIRAKTI, ÇALIŞAN PERSONEL KALMADI
Yaşananları aktarmak için mağazanın genel müdürünü arayan personel mağaza müdüründen ‘Şu an misafirim var, sonra görüşelim.’ yanıtını aldı. Geçtiğimiz ay mağazada 4 personelin işten ayrıldığı, mağazada yalnızca müdür ve müdür yardımcısının kaldığı öğrenildi.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü