Esad: Teröristleri Türkiye'ye süreceğiz, Türkiye'nin işgali ahlaksızca !

Suriye Cumhurbaşkanı, Halep'teki silahlı grupları ya öldüreceklerini ya da 'geldikleri yere', Türkiye'ye doğru süreceklerini söyledi.
Esad: Teröristleri Türkiye'ye süreceğiz, Türkiye'nin işgali ahlaksızca !
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Rusya ile Suriye'nin Halep'teki cihatçılara karşı büyük taarruzu sürerken, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'dan Türkiye'yi de ilgilendiren bir açıklama geldi.

Rus Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Esad, "Bu bölgeyi [Halep'i] temizlemeye devam etmeniz ve teröristleri ya geldikleri yere, Türkiye'ye sürmeniz ya da öldürmeniz gerekiyor. Başka bir seçenek yok" dedi.

Halep'in bu iş için bir sıçrama tahtası olacağını kaydeden Esad, Suriye'deki çatışmanın Batı ile Rusya arasındaki bir çatışmaya dönüştüğünü de söyledi.

"Son birkaç aydır şahit olduklarımız Soğuk Savaş'tan fazlası" diyen Suriyeli lider, bunu nasıl adlandıracağını bilmediğini, ancak ABD'nin SSCB'nin çöküşüne rağmen Soğuk Savaş'tan vazgeçmediğini belirtti.

Türkiye'nin "Fırat Kalkanı" operasyonu hakkında da konuşan Esad, bunu "işgal, uluslararası hukuka aykırı, ahlaka aykırı, Suriye'nin egemenliğine aykırı" olarak nitelendirdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü