Elmanın kilosu 10 kuruşa satılıyor!

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde üretilen elmalar perakende pazarlarında satılamayınca, kilosu 10 kuruşa meyve suyu fabrikasına satılıyor.
Elmanın kilosu 10 kuruşa satılıyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde üretilen elmalar perakende pazarlarında satılamayınca, kilosu 10 kuruşa meyve suyu fabrikasına satılmaya başlandı.

Aynı bölgenin diğer elmaları bahçede 25 ila 50 kuruş arasında fiyat bulabilirken, aynı cins elmalar büyük kentlerin toptancı hallerinde 1 ile 2.5 lira arasında fiyat buluyor.

Bahçeden 10 ile 12 kuruşa alınarak toptancıya getirilen elmalar, burada kamyonlara yüklenerek Karaman'daki meyve suyu fabrikasına gönderiliyor. Kalitesi düşük elmaların kilosu 10 kuruşa satıldığını belirten üretici Ömer Ali Pozan "Birinci kalite elmayı 50 kuruşa, ikinci sınıf elmaları ise 25 kuruşa satabiliyoruz. Bu yıl elmaların ucuza gitmesi bizleri zor duruma soktu. Geçtiğimiz yıllarda dışarıdan gelen sahte tüccarlara kaptıran üretici ne yapacağını bilemez duruma geldi. Bu fiyatlarla ayakta kalmamız mümkün değil" dedi.

Ülkenin en çok elma üretimi yapılan bölgeleri arasında 400 bin ton ile 3.sırada yer alan Niğde'de de, ağaçtan dökülen tonlarca elma toplama giderlerini karşılayamadığı için bahçede çürümeye terkedilmişti.

DHA

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü