Esma Esad: Suriye'den kaçmam için para teklif ettiler, ülkemden ayrılmayacağım!

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, Suriye'de süren çatışmalara rağmen ülkesini terk etmeyeceğini söyledi.
Esma Esad: Suriye'den kaçmam için para teklif ettiler, ülkemden ayrılmayacağım!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

8 yıl sonra ilk röportajını Rus Rossiya 24 televizyonuna veren Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, "En başından beri buradayım (Suriye) ve hiçbir zaman başka bir yerde olmayı düşünmedim. Evet, bana Suriye'den ayrılmamı —daha doğrusu buradan kaçmamı— teklif ettiler. Teklifi kabul edersen benim ve çocuklarımın korunacağını ve finansal güvenliğimin de sağlanacağını söylediler" dedi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, "Fakat bu insanların gerçek amacını anlamak için dâhi olmaya gerek yok. Onları kaygılandıran benim ya da çocuklarımın iyi olması değildi" diye devam eden Esad, "Amaçları, halkın liderlerine (Beşar Esad) olan inancını zedelemekti" ifadelerini kullandı.

'ESAD'LA İSTEDİĞİNİZİ KONUŞABİLİRSİNİZ'

Esad, eşi Beşar Esad'ın kişiliğinin, kensidiyle evlenmeyi kabul ettiği zamanki gibi kalıp kalmadığı sorusunaysa şu yanıtı verdi: "O, pek çok açıdan hâlâ devlet başkanı olmasından önce tanıştığım insan. Beşar çok sakin, düşünceli ve her zaman nazik biri. Ama belki de onun en iyi yanı, konuşulması kolay bir insan olması. Onunla istediğinizi konuşabilirsiniz, ki bu harika bir şey."

'BABALIK ROLÜNÜ ÇOK CİDDİYE ALIYOR'

Esma Esad, zorlukların eşi Beşar Esad'ı nasıl etkilediği şeklindeki soru karşısında da şunları söyledi:

Üzerinde eskiden olduğundan çok daha büyük bir sorumluluk var. Bu, ağır bir yük, enerjisinin tümünü ve zamanının büyük bir bölümünü buna harcıyor. Ama beni ona hayran bırakan yönlerinden biri, tüm bu yüke ve programının yoğunluğuna rağmen her zaman ailesine, özellikle de üç çocuğumuza ayıracak zaman bulmaya çalışıyor. Babalık rolünü çok ciddiye alıyor. Beşar, kendisinden önce başkalarını düşünen biridir.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü