İsmail Saymaz, ByLock haberine soruşturma açılmasına tepki gösterdi!

Gazeteci İsmail Saymaz, 'Suçumuz nedir? Savcılığa ByLock-FETÖ bağına ilişkin en ciddi kanıtı sunmak' dedi.
İsmail Saymaz, ByLock haberine soruşturma açılmasına tepki gösterdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, şifreli haberleşme programı ByLock'un patentini elinde bulunduran David Keynes'in açıklamalarına yer verdiği Hürriyet gazetesinde yayımlanan haberine soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Saymaz, "ByLock'un FETÖ'nün örgütsel haberleşme aracı olduğuna delil sunan haberimize 'delil karartma' suçundan soruşturma açılıyor. hale bak... Suçumuz nedir? Devletin bulup sorgulaması gereken kişiyi bulup görüşmek. Savcılığa ByLock-FETÖ bağına ilişkin en ciddi kanıtı sunmak" dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinin dün yayınlanan ByLock manşetiyle ilgili olarak "terör" soruşturması başlattı. Haberi yapan gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından açılan souşturma ile ilgili bir açıklama yaptı.

İsmail Saymaz'ın resmi Twitter hesabından soruşturmaya şöyle tepki gösterdi:

"ByLock'un FETÖ'nün örgütsel haberleşme aracı olduğuna delil sunan haberimize 'delil karartma' suçundan soruşturma açılıyor. hale bak...

"Suçumuz nedir? Devletin bulup sorgulaması gereken kişiyi bulup görüşmek. Savcılığa ByLock-FETÖ bağına ilişkin en ciddi kanıtı sunmak...

"Burada asıl amaç, ByLock'un sahibi David Keynes'in tıpkı Adil Öksüz gibi, üstelik darbeden 20 gün sonra ülkeden çıkması gerçeğini örtmektir.

"Benim mesleki ömrüm Fethullahçı savcıların açtığı davalarda ifade vermekle geçti. Ben ne o gün yıldım, ne de bugün yılarım.

"Benim için asıl beraat makamı, evladı olmaktan onur duyduğum bu halkın vicdanıdır. Allah utandırmasın."