Profesör tarih verdi! 7-7.8’den büyük deprem bekliyoruz...

Prof. Dr. Osman Bektaş, bu yıl Türkiye'de ve dünyada 7-7.9'dan büyük deprem yaşanmasının bir olasılık olduğunu belirtti.
Profesör tarih verdi! 7-7.8’den büyük deprem bekliyoruz...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 18:40:34    

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, son 10 yıllık istatiksel verilere göre bu yıl Türkiye'de ve dünyada 7-7.9'dan büyük deprem yaşanmasının bir olasılık olduğunu açıkladı. Depremin yeri ve zamanı hakkında bir şey söylemenin mümkün olmadığı dile getiren Bektaş “Depreme ancak tahminle yaklaşabiliyoruz dedi.

Bektaş şunları söyledi;

'4 ve 4'den büyük depremler Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fay sistemlerinin uç kısımlarında kümelenme yapma eğilimindedir. Başka deyişle bu bölgeler, gerilmelerin en fazla arttığı bölgelerdir. Kuzey Anadolu Fayı üzerinde kuzeybatıda Çankırı-Çorum, güneydoğuda Ağrı-Hakkari arasında kalan bölgeler, Doğu Anadolu Fayı üzerinde kuzeydoğuda Erzurum-Kars, güneybatıda ise Hatay-Kahramanmaraş illeri arasındaki bölgeler 2013 yılı sonu veya 2014 yılı başına kadar yaşanması mümkün büyük depremler için kritik bölgelerdir.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü