Erdoğan: Ben Türkiye'nin tamamını kontrol eden başmuhtarım!

'Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale dönemi bitti'
Erdoğan: Ben Türkiye'nin tamamını kontrol eden başmuhtarım!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 29. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz muhtarlarımızla şehirlerimizin, bölgelerimizin meselerini konuşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Anlamayanların gözden kaçırdıkları husus şu; kürsüden ülkemiz ve dünyayla ilgili meseleleri anlatırken burada karşımda oturan muhtarlarımızı bir bakışları, itirazları, isyanları, tasdikleri bana çok şey anlatıyor.

İlim sahibi olursun ama irfan sahibi olamazsan bir hiçtir, işte milletin irfan sahibi olması burada. Bu irfanı eğitimle ölçemezsiniz. Zaman zaman özellikle yabancı basın mensupları 14 yıldır Türkiye'yi nasıl yönettiğimin sırrını soruyorlar.

İşte bu sır, karşımda oturuyor. Başarımın sırrını milletimin irfanına tabii olmaktaki isabetime borçluyum. Ben Türkiye'nin tamamını kontrol eden baş muhtarım. Gönül gözü kapalı olana Rabbim şifa versin. Tüm siyasi hayatım boyunca şunu gördüm, biz bir adım attıysak milletimiz 5 adımdır.

O nedenle millete efendi olmayacaksın, millete hizmetkar olacaksın. Millete afra tafra yaparsan bir seçimde getirir, diğer seçimde götürür. Milletten bir adım kaçanlar, koşarak uzaklaşanlar ise kendilerine itibar etmedikleri için kızıyorlar, halka ne kızıyorsun? Milletle kavga etmeyi bırakıp millete tabii olsalar mesele çözülecek. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demekle egemen olunmuyor, milletin hakkına tabi olmakla egemen olunuyor.


Değerli kardeşlerim, geçtiğimiz Türkiye'deki yönetim anlayışı üzerinde durmuş, artık tehditlerin kapımıza dayanmasını beklemeyeceğimizi ifade etmiştik. Bu yeni güvenlik anlayışı Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta neden bulunduğunun en açık ifadesidir. Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale dönemi bitti. "

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü