JINHA'nın kapısına mühür, Azadiya Welat'a baskın

Dün gece yayınlanan KHK’lar ile kapatılan yayın organlarından JINHA’nın kapısına, sabaha karşı gelen polisler tarafından mühür vuruldu. KHK ile kapatılan Azadiya Welat’ın Diyarbakır’daki merkez bürosu da polis ve maliye ekiplerince mühürlenmek üzere basıl
JINHA'nın kapısına mühür, Azadiya Welat'a baskın
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kapatılan yayın organları arasında yer alan günlük Kürtçe gazete Azadiya Welat’ın Diyarbakır Bağlar’daki merkez bürosuna polis ve maliye ekipleri baskın düzenledi.

Bina içinde arama başlatıldı. Maliye ekipleri tutanak tutarken, gazetenin çalışanları ve avukatları da aramalara eşlik etti.

Arama sonrası büronun mühürleneceği öğrenildi.

JINHA'YA MÜHÜR

Dün gece yayınlanan KHK’lar ile kapatılan yayın organlarından JINHA’nın kapısına, sabaha karşı gelen polisler tarafından  mühür vuruldu.

Polisler mühür işlemi sırasında ajansın kapısını zorla açarak kilidi değiştirirken JINHA olay ile ilgili “Dünyanın ilk kadın haber ajansı olan ajansımız şu ana kadar 9 kez erişime engellenirken, son olarak dün gece hakkında kapatılma kararı alındı. Tüm baskılara ve engellemelere karşı JINHA kadınların sesi olmaya devam edecek” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü