Rochester Üniversitesi: İnsandan başka uygarlıklar kuran akıllı varlıklar yaşadı

Rochester Üniversitesi’nin iki bilim insanına göre, evrende Dünya’dan başka gezegenlerde uygarlıklar kuran akıllı varlıklar yaşadı
Rochester Üniversitesi: İnsandan başka uygarlıklar kuran akıllı varlıklar yaşadı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

UFO'larla ilgili çalışmalar sürerken Rochester Üniversitesi'nden iki blim insanı başka gezegenlerde akıllı varlıkların yaşadığını öne sürdü. Sabah'ta yer alan habere göre New York'taki Rochester Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre evren, Dünya'dan başka gezegenlerde uygarlıklar kuran akıllı varlıklara ev sahipliği yaptı. Çalışmaya göre evrende insandan başka teknoloji geliştiren akıllı canlıların olma ihtimali söz konusu. İlginç araştırmayı yöneten fizik ve astronomi profesörü Adam Frank, "Bana göre bu, başka akıllı ve teknoloji üreten türlerin bizden önce geliştiğini gösteriyor" diye konuştu. Frank, "Şu şekilde düşünün: Bizim vardığımız sonuçtan önce. Yaşanabilir bir gezegende trilyonda bir ihtimalle bir uygarlığın gelişmiş olduğunu düşünmeniz sizin kötümser olarak düşünmenize neden olurdu. Ancak trilyonda bir tahmini bile, Dünya'da insanlıkla olan ihtimalin aslında kozmik tarih boyunca 10 milyar kez daha olduğunu gösteriyor" diyerek vardıkları sonucun ne anlama geldiğini özetledi. Frank ile çalışmanın ikinci yöneticisi Washington Üniversitesi'nden Woodruff Sullivan araştırmasında Dünya dışında yaşam arayışında kullanılan Drake denklemini kullandı. Frank ve Sullivam, ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) Kepler uzay teleskobu ve başka araçları kullanarak yıldızların yüzde 20'sinde suyun bulunabileceği ve yaşam olabileceği tahmininde bulunuyor.

YENİ ZELANDA'YA 10 UFO ZİYARETİ
Yeni Zelanda'da son 6 yılda gökyüzünde görülen 10 UFO yerel halkı endişelendiriyor. Ne yetkililer ne de görgü tanıkları ise gökyüzünde gördükleri cisimlere bir açıklama getirebilmiş değil. Avustralyalı bir yapım ekibi UFO'lardan ikisini 2014 yılında video kaydına almayı başarmıştı. Yeni Zelanda'nın Sivil Havacılık İdaresi'nin 10 vakayı kayıtlarına geçirdiği belirtiliyor. Ülkede North Island, Hamilton ve Bay of Plenty bölgelerinde söz konusu olayların yaşandığı bildirilmişti.

Vehaber Menu