Beşiktaş'ın 11'i Türk futbol tarihine geçti

Şampiyonlar Ligi'nde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Beşiktaş, Napoli karşısında galibiyeti kaçıran taraf olurken, dünkü ilk 11'i Türk futbol tarihine geçti.
Beşiktaş'ın 11'i Türk futbol tarihine geçti
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-03-26 19:11:56    

Şampiyonlar Ligi'nde aldığı iyi sonuçlarla bir üst tura çıkma yolunda önemli bir adım atan Beşiktaş'ın Napoli maçı 11'i, Türk futbol tarihine bir ilk olarak geçti. 

NTV'nin haberine göre, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalyan ekibi karşısında maça Fabri - Beck, Marcelo, Rhodolfo, Tosic - Hutchinson, Gökhan İnler - Quaresma,Tolgay, Adriano - Aboubakar 11'ini sürdü.

Bu kadro, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 11 yabancı ile sahada yer alan ilk Türk takımı olarak tarihe geçti. 24. dakikada Dusco Tosic'in yerine oyuna giren Cenk Tosun, maçın Türk statüsündeki ilk oyuncusu oldu.

Beşiktaş'ta forma giyen Tolgay Arslan'ın Almanya U21 formasını giymesi ve Gökhan İnler'in İsviçre Milli Takımı'nda oynaması nedeniyle iki futbolcu da yabancı statüsünde sayılıyor.

Bu arada Beşiktaş dün aldığı beraberlikle gruptaki puanını 6'ya yükseltti. Grupta Benfica ve Napoli'nin 7 puanı bulunurken, 6 puanlı Beşiktaş sonraki maçında Benfica'yı İstanbul'da ağırlayacak. Beşiktaş bu karşılaşmayı kazanması durumunda gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilemiş olacak.