Kıbrıs'ta LGBTİ ilan panolarına saldırı!

İskeledeki billboardlar belediye tarafından indirildi.
Kıbrıs'ta LGBTİ ilan panolarına saldırı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kaos GL'de yer alan habere göre, geçen hafta proje kapsamında Girne, Mağusa, Lefkoşa, İskele, Lefke ve Karpaz’ın çeşitli yerlerine “Kamil abi, ben lezbiyenim” ve “Mediha teyze, ben geyim” yazılı ilan panoları yerleştirildi. Ancak Kıbrıs’ın kuzey kentlerine yerleştirilen LGBT bilinçlendirme ilan panoları önce saldırıya uğradı, ardından belediye tarafından indirildi.

Kuzey Kıbrıs Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu’ndan Semen Saygun saldırılarla ilgili şöyle dedi: “Saldırıların, ‘barış’ı en çok konuştuğumuz bu günlere denk gelmesi bizim için çok üzücü oldu. Bir yandan da saldırılar turnusol kağıdı görevi görüyor çünkü bu billbordların bazı bölgelerde haber verilmeksizin kaldırılması gizli homofobiyi de bizlere gösterdi. Kuzey Kıbrıs Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu olarak biz de tepkimizi göstereceğiz. Billbordlara müdahale eden belediyeyi d

Belediyenin, billboardlardan yetkili firmaya ve Kuir Kıbrıs Derneği’ne açıklama yapmaması üzerine Kuir Kıbrıs Derneği aşağıdaki metni facebook sayfasında yayınladı:

“Lefkoşa, Girne, Mağusa, İskele ve Karpaz’da 'Mediha teyze, ben geyim' ve 'Kamil abi, ben lezbiyenim' yazılı billboardlara gerçekleşen saldırılar kabul edilemez. Ülkemizde 2014 yılı itibari ile yapılan Ceza Yasası değişikliği kapsamında eşcinsel, biseksüel ve translara yönelik fiziksel veya psikolojik hiçbir şekilde ayrımcılık yapılamaz. Toplumumuzda yaşayan tüm insanlar gibi kezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin de eşit haklarda ve ayrımcılığa uğramadan yaşayabilmesi adına Kuir Kıbrıs Derneği 2007’den beridir faaliyet vermektedir. Bunlardan bir tanesi de Unspoken/Konuşulmayan projesidir.”

Vehaber Menu