Alman kanalında IŞİD propagandası

Alman kanalı ARD'de yayımlanan programda, cihatçılar 'medeni cesaretleri' sebebiyle övülürken, Suriye'nin kadınlar için 'vadedilmiş topraklar' ve 'çıkış yolu' olduğu söylendi.
Alman kanalında IŞİD propagandası
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Alman kanalı ARD'de yayımlnana tartışma programına katılan Nora Illi isimli bir kadın, Suriye'ye "cihat" için gidenlerin "medeni cesaretleri" sebebiyle övülmesi gerektiğini söyledi.

AFP'nin haberine göre Illi, "toplum tarafından kabul görmeyen ve ayrılmak isteyen" kadınlar için Suriye'nin "çıkış yolu" ve "vadedilmiş topraklar" olduğunu öne sürerken, İslam'ın kadınlara "pek çok hak ve imkan" tanıdığını iddia etti.

İsviçre İslam Merkezi Komitesi isimli gayrıresmi bir oluşum adına konuşan Illi'nin yorumları tepki çekerken, programa katılan diğer konuklar olaya tepki göstererek, "bu propaganda, bunun televizyonda yapılması kabul edilemez" dedi.

Program, Twitter'da da tepki çekerken, programı milyonlarca insanın izlediğine dikkat çeken Twitter kullanıcıları, "Illi İslami terörü savunuyor. Bu bir skandal" diyerek kadının programa çağrılmasına tepki gösterdi.

Programın yapımcıları, yapılan propagandayı savunurken, programa Illi'nin dışında kızı IŞİD'e katılan bir adam, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in partisinden bir milletvekili ve bir "İslam uzmanı" katıldı.