Esad: Batı'nın Suriye'deki gücü gittikçe azalıyor

Suriye lideri Esad, Batılıların Suriye'de eskisine göre daha zayıf olduğunu iddia etti.
Esad: Batı'nın Suriye'deki gücü gittikçe azalıyor
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İngiliz haftalık yayını Sunday Times'a konuştu.

"Eskiden bir şey söyleseydim, insanlar Suriye Cumhurbaşkanı gerçeklikten kopmuş derdi. Şimdi durum farklı. Batı gittikçe zayıflıyor" diyen Esad, Batı'nın insanlara neler olup bittiğini açıklayacak durumda olmadığını savundu.

IŞİD'in, ABD uydularının ve İHA'larının gözü önünde petrol kaçırdığını ve Irak petrol sahalarını kullandığını kaydeden Esad, Batı'nın buna karşın hiçbir şey söylemediğini hatırlattı.

Rusya'nın müdahalesiyle IŞİD'in "kelimenin her anlamıyla" çökmeye başladığını belirten Esad, Rusların kendilerinden daha gelişkin ateş gücüne sahip olduğunu kabul etti.

Rusya ve İran'ın ateş gücüne ihtiyaç duyduklarını kaydeden Esad, buna rağmen bu iki ülkenin Şam'dan hiçbir şey istemediğini, çünkü kendisinden "kukla bir cumhurbaşkanı" olmasını talep etmediklerini söyledi.

"Halep, teröristlerin bir bölümünü işgal ettiği bir kent ve bizim onlardan kurtulmamız gerek" diyen Suriye lideri, "Suriyeli çocuklar öldürülürken rahat uyuyup uyuyamadığı" yönünde bir soruya ise, "Bu sorunun ne anlama geldiğini biliyorum. Düzenli uyuyorum, uyuyorum, çalışıyorum, düzenli besleniyorum ve spor yapıyorum" cevabını verdi.