Rusya'da LinkedIn için engelleme kararı

LinkedIn için, kullanıcı bilgilerini saklayamadığı gerekçesiyle Rusya'da engelleme kararı çıktı.
Rusya'da LinkedIn için engelleme kararı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kullanıcıların iş ve kariyer paylaşımlarının bulunduğu sosyal paylaşım sitesi LinkedIn için, Rusya'da engelleme kararı çıktı.

Moskova'da görülen mahkemede, sitenin Rus vatandaşlarının bilgilerini saklamada başarısız olduğu, bu iddianın Rusya Telekomünikasyon Kontrol İdaresi (Roskomnadzor) tarafından doğrulandığı belirtildi.

Mahkeme sözcüsü Ulyana Solopova, şirketin karara itiraz hakkının bulunduğunu bildirdi.

ABD merkezli şirket, durumun kullanıcılarına zarar vereceğini ve Roskomnadzor ile bir toplantı talebinin olduğunu belirtti. Açıklamada; "LinkedIn'in vizyonu, küresel iş gücü için fırsat yaratmaktır" ifadeleri kulanıldı.

Öte yandan siteye, bugün öğle saatlerinde Moskova'da halen erişimin sağlandığı bildiriliyor. Ancak Roskomnadzor yetkilisi Vadim Ampelons, şirkete mahkeme kararı tebliğ edilir edilmez, erişimin engelleneceğini duyurdu.

Rus parlamentosu 2015'te, Facebook ve Google gibi çevrimiçi hizmetlerin kullanıcılarının bilgilerini Rusya sınırları dışına çıkartmaması için yasa hazırlamış, hizmetler Rusya sınırları içinde bir bilgi deposunda saklanmak zorunda bırakılmış, Apple, yasaya uyum sağlayan şirketlerden biri olmuştu.

Vehaber Menu