Seçim günü Trump'ın yanında olan Türk kim?

Berat Albayrak'ın mailinin hacklenmesiyle gündeme gelen ve bu mailler sonrası Doğan Medya'dan ayrılmak zorunda kalan Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın seçim gecesi Trump'ın yanında olduğu ortaya çıktı.
Seçim günü Trump'ın yanında olan Türk kim?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kısa süre öncesine kadar Doğan Medya'nın başında olan ve Berat Albayrak'a Doğan Medya'ya ilişkin birçok rapor verdiği ortaya çıkan Mehmet Ali Yalçındağ'ın seçim gecesi Trump'ın yanında olduğu öğrenildi.

Sabah yazarı Mahmut Övür, Trump'ın Türkiye hakkında olumlu düşünmesinin nedenlerinin başında Mehmet Ali Yalçındağ'ın geldiğini belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

Trump'ın çevresinde olumlu Türkiye algısının nasıl oluştuğu bilinmiyor.
İşte bu noktada, tıpkı ABD'li seçmenler gibi Trump'a gizli destek veren Türklerin olumlu Türkiye algısı oluşmasında ciddi katkıları olduğunu biliyorum.
Sayıları az da olsa bu katkıyı sunanların birkaçını yakından tanıyorum. İlk sırada ABD'nin yeni Başkanı Trump'a yakınlığıyla bilinen Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağgeliyor.
Yalçındağ, hatırlarsanız bir süre önce Doğan Grubu'ndaki görevinden karanlık bir operasyonla uzaklaştırılmıştı.
Seçim gecesini bile Trump'ın seçim merkezinde geçiren Yalçındağ, Hilton Hoteli'nde düzenlenen seçim kutlamasına da Türkiye'den katılan tek isim.
Trump'a destek olan ve alanı boş bırakmayan başka isimler de vardı. DEİK bünyesinde kurulan Türk -Amerikan İş Konseyi Başkanı Ekim Alptekin ve arkadaşları seçim sürecinde alanı boş bırakmadıkları gibi kurumsal olarak ciddi bir lobi çalışması da yürüttü. Özellikle Trump'a çok yakın danışmanlarla geçmişten gelen ve güçlendirilen ilişkilerle, Türkiye'nin anlaşılmasında ve Türkiye karşıtlarının yürüttüğü algı operasyonlarının boşa çıkartılmasında etkili oldular.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü