Erdoğan: İdamla ilgili kararı batı veremez

Sakarya Valiliği'nin önünde düzenlenen törenin ardından öldürülen kaymakamın cenazesi Arifiye İlçesi'ndeki Kalaycı Merkez Camii'ne getirildi.
Erdoğan: İdamla ilgili kararı batı veremez
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin Derik'e kayyum olarak atanan Kaymakam Fatih Safitürk'ün cenazesinde konuştu. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir defa şunu çok açık söylemek istiyorum, bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklar hep şuheda fışkıracak. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlar ile bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatih'lerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izni ile bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak, bunun hesabını veremeyiz. Biz bu kadro olarak, ordumuzla, polisimizle, köy korucularımızla dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeşliğimize gölge düşürmeyelim ve birbirimizi ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımız zaman göreceksiniz er geç bu zafere ulaşacağız. Bu memlekette Muhammet Fatih'ler bitmez" dedi.

 Erdoğan, "Sabır bizim için bir rehavet anlamına gelmemeli, bunların kökünü kazımaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu mücadeleyi devam ettirip Allah'ın izni ile bunun sonunu getireceğiz. Sabreden zafere ulaşır. İdamla ilgili konu zaten hükümetin gündemindedir. Parlamento bu kararı verdikten sonra cumhurbaşkanı olarak onaylarım dedim. Bununla ilgili kararı batı veremez, biz veririz. Milletimin ne istediği asolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor" diye konuştu.