Samsun'da bir bebek açlıktan hayatını kaybetti

Murat B. iş kazası nedeniyle çalışamadığını vurgulayıp, 'Çalışamadığım için evime ekmek getiremiyorum. Kızımın ölme sebebi açlık. Durumumuzun ne olduğu belli. Yardım bekliyoruz.' dedi.
Samsun'da bir bebek açlıktan hayatını kaybetti
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Samsun'da hastaneye kaldırılan iki buçuk aylık bebek, beslenme yetersizliği sebebiyle hayatını kaybetti.

ABC Gazetesi'nin haberine göre İlk otopsisinde beslenme yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirlenirken bebeğin kesin ölüm nedeni Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemenin ardından kesinleşecek.

Yaşamını yitiren bebeğin 26 yaşındaki babası Murat B.’nin işsiz olduğu öğrenilirken anne Necla B. dilenerek yaşamaya çalıştıklarını söyledi: “Ekmek parası bulmakta bile zorlanıyoruz. İki buçuk yıl önce beş buçuk yaşındaki kızım Kumru’yu kaybettim. Şimdi Kübra açlıktan öldü. Bebeğim açlıktan, parasızlıktan öldü. İki çocuğum daha var. Onlar da aç.”

'ÇAYLA İNSANIN SÜTÜ OLUR MU?'

Komşularının verdiği yemeklerle karınlarını doyurmaya çalıştıklarını söyleyen Necla B. “Sütüm yok. Çayla insanın sütü olur mu? İki günden beri tenceremde yemek yok. Komşularım bir tabak yemek getirecek de çocuklarım yiyecek” diye konuştu.

2008 yılında vinç düşmesi sonucu sağ ayağının bilekten aşağısı kopan baba Murat B. ise, iş kazası nedeniyle çalışamadığını vurgulayıp, “Çalışamadığım için evime ekmek getiremiyorum. Kızımın ölme sebebi açlık. Durumumuzun ne olduğu belli. Yardım bekliyoruz. İki tane daha çocuğum var. Bakamıyorum, muhtacım. Elimden bir şey gelmiyor” dedi.

Vehaber Menu