Darbe Komisyonu'nda Periscope tartışması

TBMM Darbe Komisyonu'nu internetten canlı vermek isteyen Sezgin Tanrıkulu'ya Başkan Reşat Petek, oy çokluğuyla toplantıda Periscope yayını yapılmamasına dair karar alındığını söyledi. Tanrıkulu'nun 'Neden rahatsız oldunuz?' sorusunu yönelttiği Petek, 'Kor
Darbe Komisyonu'nda Periscope tartışması
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda, CHP'li üye Sezgin Tanrıkulu, toplantıyı internet üzerinden Periscope yayınıyla canlı vermek istedi. Masaya tabletini yerleştiren Tanrıkulu'yu Komisyon Başkanı Reşat Petek, komisyonda Periscope yayını yapılmamasına dair karar alındığını belirterek, uyardı.

Tanrıkulu ise karar alınırken, kendisinin toplantıda olmadığını kaydederek, tabletini kaldırmayacağını ve toplantıyı Periscope üzerinden yayınlayacağını belirtti.

REŞAT PETEK: KORSAN YAYIN YAPIYORSUNUZ

Komisyon Başkanı Petek, "Komisyonda konuklarımızın canlı yayın baskısı altında olmadan özgürce konuşmalarını yapması gerekir burada. Dün bu konuyu müzakere ettik Oylamaya sunduk ve buradan canlı yapılmamasına dair karar verdi komisyon. Lütfen yayın cihazını kaldırın. Sizi anayasaya ve içtüzük hükümlerine uymaya davet ediyorum. Komisyon karar vermiş. Korsan yayın yapıyorsunuz. Kanlı darbe girişiminin araştırılmasına engel oluyorsunuz" diye konuştu.

SEZGİN TANRIKULU: NEDEN RAHATSIZ OLDUNUZ?

CHP'li Tanrıkulu ise yaklaşık 1 aydır komisyonda Periscope ile yayın yaptığını ve bunun çok faydalı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Sizin emrivaki kararlarınız içtüzüğe uygun değil. Bir aydır konukları dinledik ve çok yararlı oldu. Başlangıçtan itibaren bunun Meclis TV tarafından verilmesini istemiştik. İç Tüzük'te milletvekillerinin yayın yapmasını engelleyecek bir madde yok. Neden rahatsız oldunuz? Burada kararı ben veririm böyle olacak"

TOPLANTIYA YARIM SAAT ARA VERİLDİ

Tartışmanın uzaması üzerine başkan Reşat Petek, "Meclis Başkanlığı'ndan bu konuda hukuki mütalaa isteyeceğiz, ona göre karar vereceğiz" diyerek, toplantıya yarım saat ara verdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü