Tecavüz mağduru: İki kişi ırzıma geçti hangisiyle evleneyim?

Tecavüzcünün cezasının ertelenmesine imkan veren düzenleme Manisa Barosu avukatlarınca protesto edildi. Baro Başkanı Ali Arslan, bir tecavüz mağduruyla yaptığı çarpıcı görüşmeyi anlattı: 'Bir mağdur bana 'Avukatım benim iki kişi ırzıma geçti, ben hangisiy
Tecavüz mağduru: İki kişi ırzıma geçti hangisiyle evleneyim?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Manisa Barosuna kayıtlı bir grup avukat, AKP'li milletvekilleri tarafından Meclis'e sunulan ve cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifine tepki gösterdi.

Cinsel istismar suçunda, tecavüze uğrayan ile tecavüzcünün evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme, Manisa'da avukatlar tarafından protesto edildi.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, baronun Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Gözde Deliktaşlı'nın da aralarında bulunduğu bir grup avukatla Manolya Meydanında toplandı.

AKP'li milletvekillerinin önergesinin kabule edilemez olduğunu ifade eden Komisyon Başkanı Deliktaşlı, öneriyi protesto ettiklerini söyledi. Kamuoyunun da düzenlemeye tepki gösterdiğini kaydeden Deliktaşlı, "Bu önergenin bizlerin temsilcileri olan vekiller tarafından oylanmasını dahi düşünemiyoruz. Karaman'dan, Adıyaman'dan çocuklara yönelik cinsel istismar haberleri geliyorken, kız çocukları erken yaşta evlendiriliyorken, bizler tecavüzcüleri aklamak için değil, mecliste bu olayların önüne geçmek için vekillerimizin yasa düzenlemesi yapmasını bekliyoruz. 4 bin hükümlünün serbest kalacağı gerekçe gösterilerek çocuklarımız tecavüzcülerine kurban olarak teslim ediliyor. Bu öneri ancak kadına yönelik işlenen suçları özendirir. Biz bu önergenin geri çekilmesini istiyor ve bu önergeyi verenleri kınıyoruz" diye konuştu.

BARO BAŞKANI BİR MAĞDURLA GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ise düzenlemenin tecavüzcüleri özendireceğini savunup, "Yasa maddeleri gece yarısı komisyonlardan geçmeden meclisten geçmeye çalışılıyor. Yine bunlardan birisi yaşandı. Bu yasa 2005 yılı öncesinde yıllarca tartışılmış ve yapılan değişikle kaldırılmış ve sakıncaları görülmüştür. Ama ne akla hikmetse mecliste 5 milletvekili bir önerge hazırlayarak gece yarısı operasyonu ile geçirmeye çalışmaktadır. Önergede zinaya karışan, cinsel tacizde bulunan kişilerin mağdurlarla evlenmesi halinde cezasının 5 yıl askıya alınmasını ve 5 yıl sonra da kaldırılmasını içeriyor. Bu ne zihniyettir, bu nasıl mantıktır? Bir mağdurla yaptığım görüşmede yine kendisine böyle bir evlenme teklifi edildiğinden 'Avukatım benim iki kişi ırzıma geçti, ben hangisiyle evleneyim' dedi. Çevreden yapılan baskılar sonucunda böyle bir tepkiyle karşılık verdi. Biz bu anlayışı kınıyoruz. Derhal geri çekilmesini, görüşülmemesini istiyoruz" dedi.

DHA

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü