Hahambaşı: Yahudilikte eşcinselliğin cezası ölüm!

'Tevrat bunu ölümle cezalandırıyor'
Hahambaşı: Yahudilikte eşcinselliğin cezası ölüm!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Hahambaşı Şlomo Amar, Israel Hayom gazetesine verdiği röportajda, eşcinselliğin bireyin direnmeyi seçebileceği “iğrenç bir heves” olduğu iddia ederken, “Tevrat bunu ölümle cezalandırıyor. Büyük günahların en başında geliyor” diyerek nefret saçtı. BBC News’ün haberine göre, yaptığı açıklama üzerine kamuoyunun görevinden alınmasını istediği hahambaşı, Kudüs’teki Sefarad Yahudilerinin dini önderliğini yürütüyor.

Amar daha önce de Kudüs LGBT Onur Yürüyüşü’nü “iğrenç bir olay” diye nitelerken, birçok kişinin eşcinsellikten iğrendiğini ve Onur Yürüyüşlerinin “Kudüs’te Tanrı’nın adına yapılan saygısızlık” olduğunu iddia etmişti.

İsrail’deki LGBT örgütleri Amar’ın sözleri üzerine harekete geçti. Times of Israel’in haberine göre, İsrail Ulusal LGBT Görev Gücü adlı örgütün eski başkanı Oded Fried, Amar’ın sözlerinin “yobazlığa teşvik” olduğu gerekçesiyle hakkında polise şikayette bulundu. İsrail Parlamentosu’ndaki bazı milletvekillerinin de İsrail Adalet Bakanı’ndan, başhahamın yasaların öngördüğü şekilde cezalandırılmasını talep ettiği belirtiliyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü