Benim Dünyam filmi çalıntı mı?

Benim Dünyam”ın çalıntı olduğu iddiası üzerine yapımcı Erol Avcı ve “Black”in yönetmeni Sanjay Leela Bhansali açıklama yaptı.
Benim Dünyam filmi çalıntı mı?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
“Benim Dünyam”ın çalıntı olduğu iddiası üzerine yapımcı Erol Avcı, filmi Hint yapımı “Black”ten uyarladıklarını açıkladı. “Black”in yönetmeni Sanjay Leela Bhansali de yeniden çevrim için Avcı’yla anlaşma yaptıklarını duyurdu. Erol Avcı, çıkan haberler üzerine filmi Sanjay Leela Bhansali’nin yönettiği Hint yapımı “Black”ten uyarladıklarını ve yeniden çevrim haklarını satın aldıklarını duyurdu. Sanjay Leela Bhansali de bir basın açıklamasıyla duruma açıklık getirdi:

“Türkiye’de bulunan TMC Film Yapım Limited Şirketi, Bhansali Productions Private Limited şirketinden, orijinal ismi ‘Black’ olan sinema filminin Türk diline uyarlanması ve tekrar yapımı hakkını talep etmiştir. Bu talep neticesinde Bhansali Productions Private Limited şirketi, filmin bir kereye mahsus tekrar yapım hakkının TMC Film Yapım Limited Şirketi’ne verilmesi konusunda onay vermiştir. Bu doğrultuda ‘Benim Dünyam’, ‘Black’ filminin remake’idir.” Black filminin haklarına sahip olan şirket ile görüşmelerin Mart ayında başladığını belirten Erol Avcı, 'Sektörün doğal akışı içerisinde, gerekli yükümlülüklerinin yerine getirilmesiyle birlikte filmin çekimlerine başlandı.

Filmle ilgili yine aynı konuda daha önce de bu yönde haberler çıkmış ve bu haberlere yine aynı şekilde cevap verilmiştir. Daha önceki açıklamamızda da anlaşmaya varıp tüm sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizi ifade etmiştik. Bu açıklamalardaki argümanlara hiçbir cevap verilmeden aynı haberlerin yeniden çıkmasını anlamamaktayız' diye konuştu. 25 Ekim’de vizyona girecek olan Benim Dünyam filmi ise ilgili ise Avcı, 'TMC, Black filmini Türk kültürüne kazandırmanın, iyi bir hikayeyi kendi özgün değerlerimizle ve bizim dilimiz, bizim kültürümüz, bizim oyuncularımızla yeniden anlatmanın heyecanını yaşamaktadır. Tüm kamuoyunu da kaynağını bilemediğimiz ve nereden çıktığını anlayamadığımız bu haberler yerine, yıllarca yeniden izlenecek ve insan azmini, başarıyı, umudu en güzel biçimde anlatan filmimiz için duyduğumuz heyecanı bizimle paylaşmaya bekliyoruz.' dedi.

Hürriyet
Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü