PKK üyesine 'Türkiye'deki koşullar' nedeniyle beraat kararı

Alman mahkeme, PKK yöneticisi olmakla suçlanan adam hakkında alınan 'küçük ceza' kararını, 'Türkiye'nin cihatçı teröristlerin Suriye'ye geçmesine izin vermesini', 'Kürt illerinde yapılan operasyonları', 'El Kaide ve IŞİD üyelerinin Türkiye'de tedavi olmal
PKK üyesine 'Türkiye'deki koşullar' nedeniyle beraat kararı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Alman mahkeme PKK üyesi hakkında ertelenmiş kararını açıklarken, "Türkiye'nin Suriye'de ve Irak'taki terörist gruplara desteğine" ve Kürt siyasetçilerin aldığı hapis cezalarına referans verdi.

Die Welt'in haberine göre mahkeme 60 yaşındaki adama "PKK üyesi olmaktan" ve "PKK yöneticisi olmaktan" 1 yıl 9 aylık ertelenmiş ceza verdi. Mahkeme, 60 yaşındaki adamın hakkındaki gözaltı kararını da kaldırdı. Mahkeme zanlının 2014-2015 arasında PKK adına para topladığını, PKK propagandası yaptığını ve parti üyeleriyle toplantılar düzenlediğini kaydederken, Alman mahremiyet yasası gereğinde ismi kamuoyu ile paylaşılmadı.

Hakim, Avrupa Birliği (AB) tarafından "terörist bir organizasyon" olarak kabul edilen PKK'nin Türkiye'de "saldırılar ve katliamlar" gerçekleştirdiğini kaydederken, mahkeme Ezidi kökenli adamın "gördüğü baskılar neticesinde PKK üyesi olduğunu" ifade ederek "küçük bir ceza" verdi.

Mahkeme aynı zamanda 2011-2014 yılları arasında Türkiye'nin yaralanan IŞİD ve El Kaidelilere sağlık hizmeti verdiğini, cihatçı teröristlerin Suriye'ye geçişine izin verdiğini ifade ederken Türkiyeli ve Suriyeli Kürtlerin, defalarca Türkiye'yi terörizmi desteklemekle suçladığını da bildirdi. Türkiye ile PKK arasında süren görüşmelerin son bulmasının ardından Türkiye'nin düzenlediği operasyonlara dair "insan haklarında heriye gitme, yargı-dışı cinayetler" değerlendirmesinde bulunan mahkeme, tüm bunların aldığı kararda etkili olduğunu ifade etti.

Mahkeme, ailesinin isteği dışında PKK'ya katılan bir genç kadının babası ile "kızını görmek istemesi" üzerine tartışma yaşayan PKK yöneticisi hakkındaki "zorlama" suçlamasına karşı beraat kararı verdi. Genç kadının babası, polise başvurmaması için silahla tehdit edildiğini iddia etmişti. Mahkemede ise bu iddiasını geri çekti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü