Patronlar, dava açıp tazminat kazanan işçiye levyeyle saldırdı

Akçetin Triko'nun patronları olan Bayram Çetin, Murat Çetin ve Recep Çetin, 26 Kasım 2016 günü öğleden sonra işçi Abdullah İzgi'ye pusu kurararak demir levyelerle saldırdılar.
Patronlar, dava açıp tazminat kazanan işçiye levyeyle saldırdı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul Güngören'deki Akçetin Triko'da çalışan tekstil işçisi Abdullah İzgi kısa adı Bağımsız-Sen olan Bağımsız Deri ve Tekstil İşçileri Sendikasına üye olunca, 2016'nın Ocak ayında patronları tarafından işten çıkarıldı. Sendikanın da desteğiyle eski patronlarına dava açan Abdullah İzgi, mahleme tarafından haklı bulunarak sendikal tazminat kazandı. Bu durumu içine sindiremeyen Akçetin Triko'nun patronları olan Bayram, Murat ve Çetin kardeşler 26 Kasım 2016 günü öğleden sonra işçi Abdullah İzgi'ye pusu kurararak demir levyelerle saldırdılar. 

Hastanelik olan işçi Abdullah İzgi'nin karakola verdiği ifade şöyle: 

“15:30 sıralarında iş yerimden çıktım. Biraz yürüdükten sonra siyah renkli bir araçtan Akçetin Triko'nun sahiplerinden olarak bildiğim ve kardeş olan Bayram Çetin, Murat Çetin ve Recep Çetin inerek hiçbir şey söylemeden bana saldırmaya başladılar. Bayram ve Recep Çetin isimli şahısların ellerinde levye vardı. Ben aldığım darbelerin etkisi ile yere düşünce de yerde Bayram Çetin kafama basarak levye ile kafama vurdu. Murat Çetin de etraftakilerin yanıma yaklaşmalarına izin vermedi. Yerde iken Bayram ve Recep Çetin levye ve tekmeler ile beni darp ettiler. Bağırmalarımla etraftakilerin müdahaleleri ile diğerleri kaçtılar.”

 

İŞÇİ ABDULLAH ÇETİN'İ ARKADAŞLARI KURTARDI

İşçi Abdullah İzgi, yeni iş yeri olan Sina Triko'daki arkadaşlarının yardımıyla canını kurtardı. Olaya müdahale eden Abdullah İzgi'nin arkadaşları, saldırgan patronları yakaladı, ancak çok geçmeden olay yerine gelen babaları ve onun adamları kardeşlerin kaçmasını sağladı. Çetin kardeşler kaçarken bile tehditler savurmaya devam ettiler.

 

SENDİKADAN AÇIKLAMA: HESABINI SORACAĞIZ

Bağımsız-Sen'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Böylesine ahlaksız, alçak ve korkakça bir saldırıda bulunan bu barbarlardan hesabı soracağız.

Bir daha hiçbir patronun, böyle bir şeyi aklının ucundan bile geçirememesi için bu işi sonuna kadar takip edeceğiz. Hukukun elverdiği en ağır cezaları almalarını sağlayacağız. Zara, Super Dry, Mango, George gibi markalara fason üretim yapan Akçetin Triko’nun tüm siparişlerini kestireceğiz. Bu canileri bırakın Türkiye tekstil piyasasında iş yapmayı, insan içine çıkamayacak hale getireceğiz.

Abdullah İzgi kardeşimize geçmiş olsun.

Bağımsız-Sen ailesi yanındadır, içi rahat olsun.

Arkadaşımıza saldırıldığını anında Bağımsız-Sen’e bildiren Sina Triko’daki kardeşlerimize, olayı haber alır almaz acil servise koşan, arayan, gelmek isteyen, 'derhal Akçetin Triko önünde toplanalım' teklifleri yapan, gece yarısına kadar hastanede ve karakolda arkadaşımızı yalnız bırakmayan üyelerimize ve hukukçularımıza teşekkür ederiz."

Vehaber Menu