Erdoğan: Nüfus artışı olmadan, sağlıklı bir küresel gelecek kurulamaz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 7. Boğaziçi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada ' 'Nüfus artışı olmadan, üretimi ve yatırımı destekleyen finansal sistem tesis edilmeden, adaleti esas alan anlayış benimsenmeden sağlıklı bir küresel gelecek kurulamaz' dedi.
Erdoğan: Nüfus artışı olmadan, sağlıklı bir küresel gelecek kurulamaz
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Tecrübe ve görüşleriyle zirveye katkı verecek herkese şükranlarımı sunuyorum. Bölgemizin her geçen gün yeni sorunlarla karşılaştığı dönemlerde bu tür bir zirvenin önemli olduğuna inanıyorum"

"Zirvenin bu yılki oturumlarında geleceğe ilişkin tekliflerin ele alınacağını görüyorum. Gelecek denince ileri teknoloji akla geliyor. Teknolojide yaşanan gelişmeler akla geliyor. Bu alanda şimdiye kadar şahit olduğumuz durumlar insanların hayatını kolaylaştıran gelişmelerden meydana geliyor"

"Geçmişle mukayese edilemeyecek ürünler hayatımızı kuşatmış durumdadır. Sağlıkta gerçekleştirilen tedaviler ızdırapların sona ermesini sağladı. Denizcilerin yerini akıllı telefonundaki navigasyonu kullanarak istediği yere ulaşan insanlar sürücüsüz çalışan otomobiller aldı"

"Bilim kurgu dediğimiz durumlar somut olarak karşımıza çıkıyor. Japonya'da robotlar tarafından işletilen çiftlikler ortaya çıktı. İnsansız hava araçları, siparişlerin yerine ulaştırılması dahil her alanda kullanılmaya başladı. Tüm bu gelişmeler istihdamdan gelir dağılımına kadar çarpıcı etkiler bununla geliyor"

"Teknoloji kullanımının yaygınlaştığını görüyoruz. Ticaret savaşlarının da yaklaştığının bir işaretidir. Üretimde vasıfsız işgücü yerine robotların kullanımı etkilidir. Daha az yoksulluk, daha fazla refah temasının işlendiği Boğaziçi Zirvesi'nin Küresel Gelecek başlığında toplanması mantıklı"

"Gelişmiş ülkelerde zenginler ve fakirler arasındaki hayat farkının açılmasında üretimde robotların kullanılmasının etkisi var. Teknolojinin istihdamı çok daha şiddetli hissedilecektir"

"Pek çok gencin çok daha düşük ücretle çalışmak zorunda olduğu ifade ediliyor. Demokrasilerdeki olumsuz sonuçlarını görüyoruz. Türkiye'de 3 milyon mülteci var. Biz bunları tehdit görmüyoruz ama Batı tehdit olarak görüyor. Nefret politikaları yönetimleri de esir almaya başlamıştır"

"2001'den beri sadece Almanya'da cami ve Müslümanlara yönelik 416 saldırı gerçekleşmiştir. Bu nefret saldırıları artarak sürecektir. Bugün göçmenlere karşı yürütülen kampanyaların robotlara karşı yapılması kimseyi şaşırtmasın. Yoksulluğu azaltan gelişmelerin önünü açmadan demokrasiler ayakta kalamaz"

"Negatif faizler gibi, hayal bile edilemeyecek uygulamalar, gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının gündelik politikaları haline geldi. Gelişmiş ülkeler büyüme konusundaki tıkanıkları aşamıyorlar. Teşhis yanlış olduğu için tedaviyi başka yerde arıyorlar"

"Ekonominin doğası talep üzerine kuruludur. Talebi sadece insanlar ortaya çıkarır. Demek ki sürdürülebilir büyümenin yolu insanların huzur ve refah içinde yaşama imkanlarını genişletmekten geçiyor"

"Önümüzdeki dönemde ticarette ve savaşta kazananı belirleyecek olan insandır. Nüfus artışı olmadan, üretimi ve yatırımı destekleyen finansal sistem tesis edilmeden, adaleti esas alan anlayış benimsenmeden sağlıklı bir küresel gelecek kurulamaz"

"Eğitim her dönemde ve her alanda olduğu gibi yeni küresel sistemde de teknolojinin getirdiği iş imkanlarını toplumun geniş kesimlerine getirebilecek en önemli araçtır"

Ayrıntılar geliyor...

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü