IŞİD'in 2 Türk askerini kaçırmasının ayrıntıları ortaya çıktı

IŞİD tarafından kaçırılan iki Türk askerinin, Suriye’de El Bab’ın yaklaşık 3 kilometre kuzey batısındaki El Dana köyü civarında keşif yaparken yanlış yola girdikleri ve IŞİD'in pususuna düştükleri belirtildi.
IŞİD'in 2 Türk askerini kaçırmasının ayrıntıları ortaya çıktı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Genelkurmay IŞİD tarafından kaçırılan askerlerin isimlerini açıklamazken ajanslar kayıp askerlerin astsubay Muhammed Duran Keskin (28) ve astsubay Kıvanç Kaşıkçı olduğunu bildirdi.

Genelkurmay’dan önceki akşam yapılan kısa açıklamada, “kaçırılma” ifadesi kullanılmadan “Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sıralarında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir” denilmişti. Olayın meydana geldiği El Dana köyü, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolünde. Önceki gün meydana gelen olayın, keşif timinin El Bab istikametindeki ileri mevzilerdeki durumla ilgili tespit çalışmaları yaparken meydana geldiği düşünülüyor. Ankara’da askeri kulislerde konuşulan iddialara göre, içinde keşif timinden iki astsubay ile bir tercümanın bulunduğu araç, El Dana’dan El Bab istikametine doğru ilerliyordu. IŞİD'in El Dana çevresinde hangi bölgelerde olabileceğini belirlemek için yola koyulan timin, arazide hemen her tarafın birbirine benzemesi nedeniyle yolunu şaşırarak, yanlış istikamette ilerlemeye başladığı değerlendirildi.

Yolda pusu kurmuş olan IŞİD, içinde iki askerin bulunduğu araca ağır silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada araç kullanılamaz hale gelirken, tercüman da yaralandı. Çok sayıda IŞİD'li daha sonra iki Türk askerini kaçırdı. IŞİD'in Türk askerlerini sınıra 30 km uzaklıktaki El Bab’a götürdüğü değerlendiriliyor.

Vehaber Menu