İBB, yavrusunu emziren anne köpeği iğneyle bayılttı

İBB yetkilileri Ümraniye'de 10 günlük yavrularını emziren anne köpeğe uyuşturucu iğne atarak bayılttı. Gönüllüler İBB çalışanlarına müdahale etti.
İBB, yavrusunu emziren anne köpeği iğneyle bayılttı
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İBB Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri bu sabah Ümraniye'de 10 günlük yavrularını emziren anne köpeğe uyuşturucu iğne atarak bayılttı.

Haykonfed'den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;  İBB Aydınlı Bakımevi aracı ve ekibi olay yerinden kaçtı. Daha sonra Ataşehir'de arkadaşımız Murat Özdamar'ın apartman bahçesinde yaşayan küpeli köpeği "şikayet üzerine almaya çalıştılar. Apartman oturanlarının müdahalesiyle o can da verilmedi.

Ekip oradan da kaçmak zorunda kaldı.
HayKonfed'e arkadaşlarımızca bilgi verilmesi üzerine merkez temsilcilerimiz Aydınlı Bakımevini arayıp olayları şiddetle protesto ettiler, yasa dışı uygulamalarına son vermelerini, veteriner hekimsiz kullanılması yasak narkotik madde kullanarak köpek toplamanın, hele de emzikli bir anneye ve küpeli köpeklere karşı yapılan bu zalimce davranışın cezasız kalmayacağını soruşturma isteneceğini belirttiler.
Sabah 06.30 dan itibaren hassas bölgelerde gönüllüler nöbet tutacak. İBB'ye ait bu araçları gördüğünüzde emniyete bildiriniz ve bağlatınız. Araç içindeki uyuşturucu maddelerin tesbitini, görev emirlerini, veteriner hekim bulunmadığını tutanak altına aldırınız...