Okullarda kaloriferler yanmayınca tatil edildi

Bolu'da elektrik kesintisi nedeniyle kaloriferleri yanmayan 3 okulda öğrenciler soğukta ders yaptı. Sınıfta mont ve atkılarıyla oturan öğrencilerin şikayeti üzerine öğleden sonra 3 okul tatil edildi.
Okullarda kaloriferler yanmayınca tatil edildi
2016-12-05 18:17:02   Güncelleme: 2016-12-06 09:00:14    

Bolu'da elektrik kesintisi nedeniyle kaloriferleri yanmayan 3 okulda öğrenciler soğukta ders yaptı. Sınıfta mont ve atkılarıyla oturan öğrencilerin şikayeti üzerine öğleden sonra 3 okul tatil edildi.

Elektrik dağıtım şirketinin, İzzet Baysal Mahallesi'ndeki yüksek gerilim hattında hafta sonunda yaptığı yenileme çalışması uzadı.

Çalışmanın bugün de devam etmesi nedeniyle bölgede elektrik kesintisinin devam etmesi, yan yana bulunan 3 okulda eğitimi olumsuz etkiledi.

Elektrik kesintisi nedeniyle Canip Baysal Anadolu Lisesi, Behiye Baysal Ortaokulu ve Spor Lisesi'nin doğalgazlı kalorifer sistemi çalışmadı. Sabah kent merkezinde sıfırın altında 4 dereceye kadar düşen soğuk havada okullarına giden öğrenciler, sınıflarda üşüdü.

Öğrencilerin bazıları evlerine gitti. Bazıları ise sınıfta mont, atkı ve bereleriyle ders yaptı. Öğretmenler de elektrik kesintisi nedeniyle akıllı tahtaların çalışmaması sonucu ders anlatmakta sıkıntı çekti. Öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğe şikayetleri üzerine öğleden sonra 3 okulda eğitime ara verildi.

Canip Baysal Anadolu Lisesi yöneticileri, sorunun hafta sonunda bitirilmesi planlanan elektrik hattındaki yenileme çalışmasının uzamasından kaynaklandığını söyledi. Yöneticiler, 'Okuldan kaynaklı bir durum değil. Çalışma uzayınca elektrik kesintisi devam etti ve kaloriferlerimiz yanmadı. Umarım çalışma bugün tamamlanır ve yarın eğitime devam ederiz' dedi.

DHA

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü