Kara propaganda aracı 'Halepli Bana' Twitter hesabını kapattı

Halep'ten attığı İngilizce tweetlerle Esad ve Rusya karşıtı propaganda yapan 'Bana Alabed' hesabı kapandı. Bunda, devletin Bana'nın annesinin telefon görüşmelerini yakalamasının etkili olduğu iddiası bulunuyor.
Kara propaganda aracı 'Halepli Bana' Twitter hesabını kapattı
2016-12-05 18:35:23   Güncelleme: 2016-12-06 08:52:28    

Suriye'nin Halep kentinde kuşatma altında bulunan cihatçılar için son yaklaşırken, cihatçı yandaşı propaganda araçlarını da benzer bir son bekliyor.

Halep'te attığı İngilizce tweetlerle meşhur olan ve İngiliz yazar JK Rowling'in de 'hediyelerine' konu olan Bana Alabed isimli Twitter hesabı dün kapandı.

İddiaya göre, hesabın 'uçmasının' sebebi, Suriye ordusunun 7 yaşındaki Bana'nın annesinin telefon görüşmelerini ele geçirmesiydi. Bu görüşmelerde Bana'nın annesinin para pazarlığı yaptığı iddia ediliyor.

Bana'nın annesi 'Fatemah', yakın zamanda attığı bir tweette Bana'nın öldüğü gördüğünü yazmış, ancak daha sonra bunun başka bir kız çocuğu olduğunu söyleyerek önceki tweetini sildiğini söylemişti.

Propaganda hesabının son tweetinde 'Fatemah', 'Ordunun bizi yakalayacağından eminiz. Birbirimizi başka bir gün göreceğiz sevgili dünya. Hoşçakalın' yazdı.