Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı

Yeniçağ Gazetesi'nin İstanbul Yenibosna'da bulunan merkez binasına kalabalık bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.
Yeniçağ Gazetesi'ne  saldırı
2016-12-09 09:32:18   Güncelleme: 2016-12-09 09:32:18    

Yeniçağ Gazetesi olay hakkında yaptığı haberde saldırganların silahları olduğunu, kar maskesi taktıklarını ve kaldırım taşlarıyla gazeteye saldırdıklarını yazdı.
 

Ülkücü camiaya yakınlığıyla bilinen ve MHP'li muhalifleri destekleyen Yeniçağ gazetesinin binasına dün akşam 30 kişi taş ve sopalarla saldırdı. Olayda silah seslerinin duyulduğu da iddia edildi.

Kar maskeli grup, saat 20.00’de İstanbul Yenibosna’daki Yeniçağ gazetesinin önüne geldi. Saldırganlar kaldırım taşlarını atarak camları kırdı, bina önündeki gazeteye ait olan araçlara sopalarla zarar verdi. Bu sırada gazete çalışanları bina içerisine kaçarak kapıyı kilitledi. Saldırganlar cam kapıyı kırarak danışmanın olduğu bölüme girdi. Danışmayı, turnikeleri, girişteki odaları dağıtan ve personelin olduğu bölüme girmeye çalışan saldırganlar, kilitli kapıya yangın tüpleriyle vurarak açmak istedi. Saldırganlar daha sonra yaya olarak kaçarken, olay yerine çok sayıda polis ve özel harekât timi sevk edildi. Saldırganlar yakalanamadı. Saldırganların 'Hareketin lideri Devlet Bahçeli' sloganları atarak saldırdıkları iddia edildi.

Vehaber Menu