Kılıçdaroğlu'ndan abisine: Birileri cebine para koyduysa...

Celal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan randevu talep etmiş, gönderdiği açık mektupta 'Düşüncelerimi ve elimdeki bilgileri daha ayrıntılı olarak size de iletmek istiyorum. Bu yüzden sizinle görüşme arz ve talebi içindeyim' demişti.
Kılıçdaroğlu'ndan abisine: Birileri cebine para koyduysa...
2016-12-10 09:51:21   Güncelleme: 2016-12-10 09:51:21    

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Sayın Erdoğan 2002'den beri Türkiye'yi yönetiyor bir sorun yoktu. Cumhurbaşkanı olduktan sonra ortaya çıktı. İçeriğinde ne var bilmiyoruz. Metin olmadan bizim düşüncelerimizi ifade etmemiz doğru değil. Görelim ondan sonra otururur tartışırız. Yapılan bir rejim değişikliğidir sistem değişikliği değildir. Bu ülkenin 140 yıllık parlamenter sistem geleneği var mı? Var. Aksayan yönleri düzeltilebilir. Anayasalar bütün demokrasilerde toplumsal uzlaşma belgesidir. Anayasalar bir partinin mutfağında hazırlanmaz. Geçmişte Yargıtay'a 160 militan atandı. Hangi ülkede OHAL döneminde anayasa değişiyor?'

Hangi ülkede OHAL döneminde anayasa değişiyor? Demokratik parlamenter sistem güçlenecekse biz varız dedik. Darbe hukukundan kurtulacaksak biz varız dedik. Cumhurbaşkanlığı devletin sigortasıdır. Bir evde sigorta atarsa olmaz. Nedir sigorta? Devletin kurumları uyumlu çalışamıyorsa bir hakeme ihtiyaç vardır. Bizim sistemimizde bu makam cumhurbaşkanlığıdır.

Şimdi cumhurbaşkanı siyasi taraf olacak. Kendi partisinin cumhurunun başkanı olacak. Böyle bir şey olmaz. Halkı kandırmasınlar. Sistemin aksayan düzletilmesi gereken yanları var. Bir araya gelip düzeltelim diyoruz.

Vehaber Menu