HDP’den Hande Fırat’a: Bir kere de bizi yayına bağlayın merak ettiğiniz soruları cevaplayalım

HDP, CNN Türk ekranında partileri hakkında konuşulan tartışma programlarında kendilerine söz hakkı verilmediği gerekçesiyle CNN'e bir mektup yazmıştı.
HDP’den Hande Fırat’a: Bir kere de bizi yayına bağlayın merak ettiğiniz soruları cevaplayalım
2016-12-12 16:00:17   Güncelleme: 2016-12-12 16:00:17    

HDP, Beşiktaş saldırısı sonrası Meclis'ten çıkan bildiriye HDP'nin imza atmamasına ilişkin olarak 'Ortak bildiriye neden imza atmadınız' diye soran CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat’a cevap verdi. HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Twitter’dan paylaştığı bir mesajda 'Bir kez de bizi bağla yayına, merak ettiğin sorulara cevap verelim. Ama derdin hakikati bilmek değil' dedi. 

HDP, CNN Türk ekranında partileri hakkında konuşulan tartışma programlarında kendilerine söz hakkı verilmediği gerekçesiyle CNN'e bir mektup yazmıştı. Mektupta, CNN Türk kanalının evrensel basın etik ilkelerini çiğnediği savunulurken 'Cevap hakkımız sistematik olarak görmezden geliniyor' denilmişti. 

HDP'den açıklama

HDP, daha sonra basına şu bilgilendirmeyi yaptı:

'Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat; CNN Türk Televizyonunda bugün yayınlanan ve Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in de yorumcu olarak bulunduğu Parametre programında, Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleşen saldırı sonrası TBMM’de 3 parti tarafından hazırlanan metne ilişkin partimizin tutumu ve bu saldırıya karşı partimizin net duruşu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade etmiştir.

'Partimize uygulanan medya ambargosu nedeniyle gözden kaçırılmış olabileceği düşüncesiyle; metni neden imzalamadığımıza dair dün paylaştığımız bilgi notu, saldırıyı en sert biçimde kınadığımızı ifade ettiğimiz ve Adana Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş tarafından Meclis Genel Kurulunda da okunan açıklamamız ve cezaevinde tutulan Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş tarafından kaleme alınan açıklama Sayın Fırat ve Sayın Çelik'e iletilmiştir.'