'Beşiktaş saldırısını savunduğu iddia edilen Filiz Çolak'ı döverek çıplak arama yaptılar'

Beşiktaş'ta gerçekleşen bombalı saldırının ardından 'terör örgütü propagandası yaptığı' iddia edilen sosyal medya kullanıcıları gözaltına alınmıştı.
'Beşiktaş saldırısını savunduğu iddia edilen Filiz Çolak'ı döverek çıplak arama yaptılar'
2016-12-14 20:10:06   Güncelleme: 2016-12-14 20:10:06    

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltına alınanlara işkence yapıldığı öne sürüldü. ETHA'nın haberine göre, Sosyal medya paylaşımı gerekçesiyle gözaltına alınan Filiz Çolak’ın polisteki ifadesi tamamlandı.
Avukatı, müvekkilinin yaşadıklarına dair şunları söyledi: 'Gözaltına alındığı andan itibaren kabadayak işkencesine maruz kalıyor. Haseki Hastanesi’ne götürüldüğünde, orada polisler tarafından dövülüyor ve bir doktor müdahale ederek polisleri durduruyor. TEM’de döverek çıplak arama yapıyorlar. Bu arama erkek memur eşliğinde yapılıyor. Çıplak aramadan sonra bir polis ışıkları söndürüp, göğüslerine ve genital bölgeye tekme atıyor. Ayaklarına sürekli basıyorlar. Öyle ki sol ayağının üzerine basmakta zorlanıyordu.

Sürekli tecavüz ile tehdit ediyorlar. Kendi özel avukatlarını istedikleri için bile dayağa maruz kalmışlar. İtirafçı olmaya zorlanıyorlar. Kişiler üzerine ifade verirlerse, polis, bırakacağını söylüyor. Müvekkilim iki saatte bir bulunduğu yerden alınıp götürülüp, bir saate yakın dövülmüş. Ayakta zor duruyordu, hareket etmekte zorlanıyordu.

Müvekkilim, polise yönelik bombalı saldırının muhatabı olarak görüldüklerini, bu nedenle ‘Siz yaptınız?’ denilerek dövüldüklerini söylüyor. Gözaltında çok sayıda insan var ve birçoğuna işkence yapılıyor. Erkeklerin tutuldukları yerin kendilerinden uzakta olduğunu ancak oradan bağırış ve çığlıkların sürekli geldiğini anlattı. Anladığımız kadarıyla Vatan’da şu anda çok yoğun işkence yapılıyor.'

Gözaltında diğer müvekkili Helin Yılmaz ile görüşemediğini belirten Avukat Kaya, 'Polis, savcılığın 5 gün avukat görüş yasağı koyduğunu söylüyor. Ancak 5 günlük görüş yasağı kaldırıldı. Polis bize savcılığın aldığını söylediği kararı da göstermiyor' dedi.

 

Vehaber Menu