Belediye kitabı: Kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü kayar, kırsın dizini otursun

AKP'li Kütahya Belediyesi'nin dağıttığı 'Evlilik ve Aile Hayatı' adlı kitap büyük tepki gördü.
Belediye kitabı: Kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü kayar, kırsın dizini otursun
2016-12-16 08:35:03   Güncelleme: 2016-12-16 08:47:28    

Kütahya Belediyesi yeni evlenen çiftlere eğitim amacıyla, bir dönem Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak çalışmış Hasan Çalışkan'ın kaleme aldığı 'Evlilik ve Aile Hayatı' isimli kitabını dağıtıyor.

Kitabı bütçe görüşmelerinde gündeme getiren ve hakkında soruşturma talep eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 'Kadını ikinci sınıf gören, aşağılayan, hatta ‘Bu usullere uyulmazsa doğacak çocuk ahmak olur’,  'Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur', 'Kadın ev işinde ve kocasının hizmetini görmede maharetli olmalıdır’ gibi her şeyiyle erkeğin cinsel hayatı üzerine kurgulanmış, hurafelerle dolu bu kitabın tamamını size okusam domates gibi kızarırsınız' dedi.

Yeni evli çiftlere nikâhın hemen ardından hediye edilen klavuz kitapta iddialara göre, 'Çalışma hayatında kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü ona kayabilir, kırsın dizini otursun', 'Çalışma hayatı kadının kocasına karşı olan cinsel görevini olumsuz etkiler', 'Kocası için süslenmeyen, erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir, kadına evin hakimini hatırlatır, ilaç gibidir', 'Çok eşlilik yararlıdır, hatta huysuz karısı olan erkek kadını boşayıp başka bir erkeğe bela etmek yerine, ikinci eşi alıp ilk eşin rekabet duygularını harekete geçirip onu dize getirse daha iyi olmaz mı', 'Evin erkeği öfkelendiğinde evin hanımı hemen susmalı, özür ve af dilemeli, kocasını kızdırmamalı' gibi ifadeler yer alıyor.

Meclis kürsüsünden AKP sıralarına kitabı gösteren Hürriyet, 'Kadına davar muamelesi yapan, ‘erkek ailenin çobanıdır’ denilen, ahlak, vicdan dışı bir kitaptır bu. Okudukça tüylerim diken diken oldu. Kitap gerdek gecesinin detaylarından bahsediyor. Cinsel faydalanma hakkından, kocaya itaatten, ‘iyi kadın itaatkar olandır’ diyen, kocadan habersiz kadının dışarı çıkamamasından, kocası dövdüğünde işveli kıyafetler giyip, kocasına kahve götürüp gönlünü almasından bahsediyor. Bu kitaba göre kadın fazla şikayet etmemeli' diyerek kitabı ‘sapık fantezi kitabı’ olarak değerlendirdi.

Evrensel'den Gizem Örnek'in haberine göre, Kütahya Belediyesi’nin dağıttığı bu kitap, kadınların çalışmasını 'aile içi geçimsizliğin en büyük nedeni' olduğunu iddia ediyor. Kitapta kadınların çalışmasını kötüleyen korkunç ifadelerden bazıları şöyle:

- Çalışma hayatında kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü ona kayabilir, kırsın dizini otursun.
- Kadının çalışması faydasızdır.
- Kadının çalışması ailede krize neden olur.
- Çalışan her iki kadından biri tacize uğrar, çalışma hayatı kadının kocasına karşı olan cinsel görevini olumsuz etkiler.
- Kadın ev işinde ve kocasının hizmetini görmede maharetli olmalıdır.
 

Vehaber Menu