Karayılan: Öcalan'a yönelik saldırıda liderler yok edilecek, ortadan kaldırılacak!

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Abdullah Öcalan’a yönelebilecek saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.
Karayılan: Öcalan'a yönelik saldırıda liderler yok edilecek, ortadan kaldırılacak!
2016-12-19 11:32:18   Güncelleme: 2016-12-19 11:32:18    

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, ANF'ye konuştu. Karayılan, 'Önder Apo’ya yönelmek, tüm Türkiye’yi felakete sürüklemektir' diyerek, böyle bir durumda 'Ölümsüzler Taburu’nun harekete geçeceğini' söyledi.

'Ölümsüzler Taburu’nun ‘bir nevi uyuyan hücreler durumunda, sürekli bir biçimde devrede olan fedai güçler' olduğunu belirten Karayılan, 'aslında ‘fedailerin de fedaisi’ diyebileceğimiz, daha üst düzeyde yoğunlaşması olan güçlerdir. Bu taburun konsepti, Önder Apo’ya yönelim kararına dahil olmuş olan tüm liderleri ve siyasetçileri yok etmek, ortadan kaldırmaktır' dedi.

'Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleşen Kürt Konferansı’nda bir konuşma yapan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, AKP ve MHP’nin ortaklaşa bir biçimde Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan’ın imhasını hedefleyen bir proje üzerine çalıştığını belirtti. Bu konuyla ilgili ellerinde bilgi olduğunu duyurdu. Bu imha projesiyle ilgili ne dersiniz?' sorusunu yanıtlayan Karayılan, şöyle konuştu:

Evet. Çok önemli bir konu. Bu konuda hareketimize ulaşmış bazı bilgiler vardır. AKP ile MHP’nin, hatta Kürt kökenli bazı ihanetçilerin Öner Apo’nun imha edilmesi üzerine tartıştıkları ve Önderlik imha edildikten sonra Kürt halkının tepkisinin ne olacağı yönünde araştırma yaptıkları hakkında bilgi almış bulunuyoruz. Zübeyir Aydar arkadaşın AP Toplantısı’nda yaptığı açıklama bu bilgiye dayanıyor. Bunu ciddiye almak gerekiyor ve bu nedenle hareketimizin yönetimi uyarıcı ve çeşitli çevreleri göreve çağıran önemli bir açıklama yaptı.

...

Şüphesiz böylesi bir konunun tartışılması bile başlı başına bir mücadele gerekçesi oluyor. Gerek halk olarak, gerekse de hareket olarak böylesi bir şeyin konuşulmasını bile hazmedemeyiz. Bunun için tüm gücümüzle buna karşı mücadele edeceğiz.

Ancak özel olarak belirtebileceğim bir şey; böyle bir yönelim söz konusu olursa toplumumuzda kopuş ruhu temelinde yılları alacak büyük bir kalkışın gelişmesi yanında, böylesi durumlar için örgütlenmiş olan Ölümsüzler Taburu da devreye girecektir. Ölümsüzler Taburu, bir nevi uyuyan hücreler durumunda, sürekli bir biçimde devrede olan fedai güçlerdir. Aslında ‘fedailerin de fedaisi’ diyebileceğimiz, daha üst düzeyde yoğunlaşması olan güçlerdir. Bu taburun konsepti, 'Önder Apo’ya yönelim kararına dahil olmuş olan tüm liderleri ve siyasetçileri yok etmek, ortadan kaldırmaktır.' Hiç kimse, ‘yapamazlar’ demesin. Meydanda konuşan ya da konvoyda yol giden bir lidere 4 fedai aynı anda saldırırsa, sonuç almaz mı.

Tabii ki biz işi bu noktaya getirmek durumunda değiliz. Biz bunları aslında ne konuşmak, ne de düşünmek istiyoruz. Ama yedekte böyle bir durumun, bir emniyet supabının olduğunu da herkese hatırlatmak durumundayız. Bu bir tehdit değil, bir gerçeğin ifade edilmesidir. Böyle fedailer vardır.