CHP'den Rus Büyükelçisi'ne suikast açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin, 'Bu provokatif saldırıyı şiddetle kınıyoruz' dedi. Yılmaz, 'Bu eylemi yapanlar belli ki Türkiye-Rusya ilişkisini koparmak, normalleşme sürecini bitirmek istiyor. Umarım burada suhulet hakim olur, Rusya buna fevri bir tepki vermez' diye konuştu.
CHP'den Rus Büyükelçisi'ne suikast açıklaması
2016-12-20 00:08:04   Güncelleme: 2016-12-20 00:08:04    

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin iyiye gittiği bir dönemde, böyle bir saldırının meydana gelmesinin dikkat çekici olduğunu belirtti.

Söz konusu eylemin, Türkiye-Rusya ilişkilerini koparamayacağını ifade eden Yılmaz, 'Bu eylemi yapanlar belli ki Türkiye-Rusya ilişkisini koparmak, normalleşme sürecini bitirmek istiyor. Umarım burada suhulet hakim olur, Rusya buna fevri bir tepki vermez' diye konuştu.

Türkiye'nin, hem güney sınırlarında yaşanan olaylar hem terör eylemleri hem de yabancı bir misyon şefine yapılan saldırıyla kaosa sürüklenmek istendiğine dikkat çeken Yılmaz, iktidarın bunu önlemek için üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, olayların Türkiye açısından daha da olumsuz bir yere gitmemesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

'Bu provokatif saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Diplomatik misyon temsilcisine yapılan bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Rus halkının başı sağolsun. Saldırıyı kimin yaptığı elbette ortaya çıkar ama ona kimin yaptırdığı belki de hiçbir zaman ortaya çıkmayabilir. Bu, sıradan bir saldırı değil, hiç kimse böyle bir eyleme girişemez. Arkasında kimin olduğunun bulunması lazım.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü