NBC: Obama, Putin'i 'silahlı çatışma' ile tehdit etmiş

Eski ABD Başkanı'nın, ülkesindeki seçimlere müdahale edilmesinin 'silahlı çatışmaya' sebep olabileceği konusunda Rus lider Putin'i tehdit ettiği öne sürüldü.
NBC: Obama, Putin'i 'silahlı çatışma' ile tehdit etmiş
2016-12-20 11:18:16   Güncelleme: 2016-12-20 11:18:16    

ABD'de Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla başlayan tartışmalar sürüyor.

Son olarak NBC, ismini vermediği Amerikan yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Barack Obama'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerginlik yaşadığı iddialarına yer verdi.

Obama'nın Çin'deki G-20 Zirvesi sırasında zaten gergin olan ortamı daha da gerginleştirmemek için, danışmanlarından gelen 'savaşla tehdit et' telkinlerini göz ardı ettiği söyleniyor.

Ancak 'hacklenmeler' devam edince, Obama, SSCB zamanında Moskova ile Washington arasında kurulan 'kırmızı hattı' ilk kez kullanıyor ve 31 Ekim'de Putin'e 'silahlı çatışma' tehdidini dile getiriyor.

Obama, telefonda Putin'e, 'Uluslararası hukuk, silahlı çatışma hukuku dahil, siber alandaki hareketlere uygulanıyor. Rusya'yı bu kurallar üzerinden sorumlu tutacağız' demiş.

ABD'de Demokratlar ve CIA, Rusya'nın Donald Trump'ın kazanması için Rusya'nın seçimlere Rusya'nın müdahale ettiğini ileri sürüyorlar.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü