Meteorolojiden 7 il için yoğun kar uyarısı

Sıcaklıklar, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek.
 Meteorolojiden 7 il için yoğun kar uyarısı
2016-12-21 11:11:04   Güncelleme: 2016-12-21 11:11:04    

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Samsun, Amasya, Elazığ ve Malatya çevreleri yağışlı geçecek. Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Marmara Bölgesinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yağış alan yerlerde kar şeklinde görülecek yağışlar, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıklar, yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege Bölge geneli ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli, Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına, Güneydoğu Anadolu'nun batısında fırtına şeklinde esecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yurdun güney kesimlerinde beklenen kar yağışının Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin’in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. İç Anadolu bölgesini Akdeniz’e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Hatay ve Osmaniye’de öğle saatlerinden itibaren rüzgarın hızını artırarak doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi tahmin ediyor. Kuvvetli fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Fırtınanın yarın akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI

Bu sabah ve gece saatlerinde zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği yurdun kıyı kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı öngörülüyor. Zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ:Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Bursa çevreleri ve Çanakkale'nin doğu kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı meydana gelmesi tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ:Parçalı ve çok bulutlu, Denizli, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Muğla ve Manisa'nın doğu kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, bölgenin orta ve doğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/sa) esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ:Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek yağışların, Mersin ve Adana kıyıları ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Hatay, Adana ve Mersin'in iç ve dağlık kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı öngörülürken, rüzgar, orta ve doğu kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/sa) şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ:Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevreleri dışında bölge geneli kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Konya ve Karaman çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, batı ve güney kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 Km/sa) esecek.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ:Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Samsun ve Amasya çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevreleri öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı geçecek. Kuzey kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ:Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep ve Kilis çevreleri yer yer yoğun olmak üzere, bölgenin batı kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, bölgenin batısında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (70-90 Km/sa) şeklinde esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (7)

İZMİR: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. (9)

ADANA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyıları kuvvetli sağanak yağışlı, iç kesimleri yer yer yoğun kar yağışlı. (9)

ANTALYA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Yağışlar, doğu kesimlerde kuvvetli yağış ve iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olacak. (12)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı. (0)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (6)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (-14)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü