Justin Bieber'a kürk tepkisi

Justin Bieber'ın hayvanların katledilmesiyle yapılan kürk giymesi tepkilere neden oldu.
Justin Bieber'a kürk tepkisi
2016-12-21 15:39:18   Güncelleme: 2016-12-21 15:39:18    

Amerika’daki PETA sözcüsü Lisa Lange, The Sun’a, 'Bu mağara adamı görüntüsü Justin Bieber için yeni bir ucuzluk' yorumunu yaptı. Kürk palto yapımı için hayvanların nasıl öldürüldüğünü anlatan Lange, 'Bu gülünç paltolar için çakallar ve diğer hayvanlar öldürülene kadar tuzak kurularak bacaklarından sıkıştırılıyor, çaresiz kalan bebekleri de yetim kalıyor' dedi.

Lange ayrıca, 'Böyle bir servete ve üne kavuşan birinin, tek isteği aileleri ile birlikte yaşamak olan hayvanlara merhamet etmediğini görmek çok şaşırtıcı' şeklinde konuştu. Bu, Bieber’ın bir hayvan hakları örgütü tarafından eleştirildiği ilk olay değildi.

Temmuz ayında Toronto Hayvan Hizmetleri’nden Bieber’a gönderilen mektupta, şarkıcının mayıs ayında Kanada’da verdiği konserin sahne arkasında beyaz bir aslan yavrusuyla verdiği poz nedeniyle eleştiri yer alıyordu.

Örgüt, Bieber’ı egzotik hayvanları şehir sınırları içine sokmanın yasa dışı olduğu yönünde uyardı. Hayvan hakları örgütü PETA’nın büyük kedigilleri barındıran Bowmanville Hayvanat Bahçesi'ni kapattığı biliniyor. PETA, 'Hiçbir saygın hayvan bakım tesisi, özel partiler ve Instagram fotoğrafları için egzotik hayvanları ödünç veremez' açıklaması yaptı.

Bieber, 2013 yılında Almanya'ya götürdüğü maymuna gümrük memurları tarafından el konulduğu zaman yetkililerle sorunlar yaşamıştı.