Çankaya Belediyesi yasaları mı çiğniyor? Tarçın nerede?

Hayvan hakları savunucuları yasalara aykırı bir şekilde alındığını ve ortadan kaybolduğunu belirttikleri Tarçın isimli köpek ile ilgili imza kampanyası başlattı.
Çankaya Belediyesi yasaları mı çiğniyor? Tarçın nerede?
2016-12-24 21:29:24   Güncelleme: 2020-08-22 22:55:29    

Çankaya Belediyesi'ne 'Tarçın Nerede' diye soran hayvan hakları savunucuları konuyla ilgili imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasında şu ifadelere yer verildi;

Yine bildik bir hikaye, yine Çankaya Belediyesi, yine Mühye Bakımevi. Göz göre göre gitti Tarçınımız bir bilinmeze.. Tasmalıydı. Boynunda kocaman yazılmış telefon numarası vardı. Götürdüler. Çünkü cana yakındı; onu yakalayabildiler. Ve Mühye Bakımevinde kaybettiler. Önce yok gelmedi burda değil dediler. Sonra evet burdaydı çitlerden kaçmış olabilir dediler. Yarın sabah dağlarda taşlarda aramaya devam edeceğiz canımızı. Geceyi sağ salim geçirmesi için dualarımız onunla.

Tasmasında Telefon Numarası Yazan KISIR Bir Köpeğin Toplatılması ve Mühye Bakımevinde Ortadan Kaybolması #TarcinNerede #köpek
Bize ulaşan bilgilere gore yaşam alanı #SeğmenlerParkı olan Tarçın isimli köpeğimiz 21 Aralık Çarşamba gecesi Çankaya Mühye Bakımevi Toplama ekiplerince Kuğulu Park civarında görülerek araca alınmıştır.

Tarçın her hangi bir #sokakköpeği değildir. Tarçın Seğmenler parkına her gün giden bizler gibi yüzlerce kişinin tanıdığı bildiği bir köpektir. Tarçın aynı zamanda kısır, aşıları tam ve Seğmenler parkındaki diğer canlara bakan gönüllüler tarafından bu yaşına gelene kadar oldukça emek verilmiş bir köpektir.

Tarçın boynunda haki rengi kemer üzerine büyük şekilde yazılmış bir cep telefonu numarası ile dolaşmaktadır. Yani köpekler durduk yere boyunlarında yazılı bir cep telefonu ile dolaşmayacaklarına gore Tarçın gibi bir kopek yakalansa bile ilk once boynundaki telefon numarasının aranması gerekmektedir.

Maalesef olayın daha vahim tarafı bundan sonra gerçekleşmiştir. Bakımevi görevlilerinden birisi Tarçının boynundaki numarayı farkedip aramış ve 'Köpeğin üzerinde sizin numaranız vardı o yüzden arıyorum. Gelip alın demiştir.'

Tarçın'ı Mühye'den almaya giden telefon numarasının sahibi olan arkadaşımız toplama bölgesindeki köpeklere bakmış ancak Tarçın'ı o bölümde bulamamıştır. Bunun üzerine görevli veterinerle görüşmüştür. Bu görüşme esnasında veteriner arkadaşımıza `Tasmalı köpek olsa haberim olurdu demekki barınakta değil` demiştir.

Veteriner hekimler ile yapılan bu görüşmelerde toplama bölgesindeki köpekleri ameliyat edilmek üzere ameliyathaneye transfer ettiklerini belirtmişlerdir. Bunun üzerine arkadaşımız ameliyathaneyi de bir görevli eşliğinde dolaşmış ancak orada da Tarçını bulamayınca tekrar veterinerlerin olduğu bölüme gelmiş ve kendisine gelen telefonu ve o ana kadarki izlenimleri de göz önünde bulundurarak Tarçının barınakta olduğunu ve kendisine bilgi verilmesini istemiştir.

İlk görüştüğü veteriner işte o sırada arkadaşımızın yanındaki görevliye 'Söylesene köpeğin kaçtığını' demiştir. Bu cümleyi duymasına diğer görevli köpeğin kaçtığı ile ilgili her hangi bir şey söylememiştir. Bu konuşmaları duyan bir kadın veteriner hekim yanlarına gelerek 'O köpeği ben gördüm. Boynunda kemere benzeyen siyah bir tasma vardı ve uysal bir hayvandı. Ben de bu nasılsa kaçmaz diğerlerini yerlerine alayım sonra gelip bunu alıyım' demiştir. Köpeğin kaçtığını görmediğini ancak geri geldiğinde o köpeğin bıraktığı yerde olmadığını belirtmiştir.

Bu olayın tartışacak değil ancak araştırılacak çok yönü vardır. Zira, haber bize ulaştıktan sonra aynı bakımevinin değişik personelleriyle bilgi alışverişinde bulunulmuş ve olanlar telefon görüşmeleri ile teyit edilmiştir. Gerektiği taktirde o saatlerde yapılmış olan tüm telefon görüşme kayıtları kontrol edilebilir.

Gönüllüler ile belediye veteriner işleri ve bakımevleri görevlilerinin iyi niyetle karşılıklı bilgi alışverişi içinde çalışmaları esastır.

Bebekken Mühye Bakımevinden çıkartılan ve gönüllüler tarafından 4.5 ay itinayla bakılarak bu yaşa getirilen Tarçın'ın sonu böyle olmamalıdır.
Olay bugün sabah saatlerinde gerçekleştiği için şu an öncelik gerekli çalışmaların yapılarak Tarçının sağ salim bulunması yönünde olmalıdır ve o yüzden geçen her 1 saat önemlidir.


Bununla birlikte hem sade bir vatandaş hem devlet ve belediye kurumlarına güveni tam bir kişi olarak aşağıdaki sorularımın da yine iyi niyetle ve profesyonel bir anlayışla cevaplanması rica ederim.
- Toplama ekipleri neden boynunda tasması olan bir kopek almışlardır?
- Toplama ekipleri köpeğin boynundaki kalın kemerin üzerinde yazan telefon numarasını neden görmemişlerdir?
- Numarayı gördülerse neden toplarken aramamışlardır?
- Mühye bakımevine getirilen bu köpeğin boynundaki cep telefonu numarası neden ordaki diğer görevliler tarafından daha once aranmamıştır?
- Ve son soru ŞU AN TARÇIN NEREDEDİR ?
o Ameliyata alınmış ve ameliyat masasında mı vefat etmiştir.
o Ameliyat hazırlığı esnasında bakımevindeki diğer köpekler tarafından saldırılmak suretiyle mi öldürülmüştür.
o Çitlerden mi kaçmıştır.
o Eğer çitlerden kaçtıysa hayvanlarımızın bakımı, sağlığı ve güvenliği için kurulmuş olan bir hayvan bakımevinin çitleri nasıl hayvanların kaçabilecekleri şekilde dizayn edilmiştir veya onarılmamıştır. Bu soruların cevapları alınmadığı sürece hiç birimizin vicdanı rahat etmeyecektir. Kuğulu Parkdaki kuğulardan bir tanesine bir saldırı olmuş o sebeple toplama ekipleri Kuğulu Park civarında gördükleri ve toplayabildikleri köpekleri aldıklarını belirtmişlerdir. Saldırıya uğramış olan kuğuya hangi köpeğin saldırdığı bilinmeden bir toplama gerçekleşmiştir. Ustelik Kuğulu Parkda yaşayan pek çok da kedi vardır yani saldırıyı bir kopek bile gerçekleştirmemiş olabilir.
Öncelikle Tarçının kendisini kanun dışı toplayan ekipler tarafından bulunmasını sonrasında da başka kanuna aykırı davranışlar olmaması için yukarıdaki sorularımın cevaplanmasını ve son olarak da bahsi geçen yaralı kuğu ile ilgili de görsellerin ve sağlık durumunun paylaşılmasını saygılarımla arz ederim