Binali Yıldırım: Daha beterini görürsünüz

Başbakan Binali Yıldırım, Kastamonu’da Ilgaz Tüneli’nin açılışının ardından kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.
Binali Yıldırım: Daha beterini görürsünüz
2016-12-27 01:13:45   Güncelleme: 2016-12-27 01:13:45    

Nasrullah Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde eşi Semiha Yıldırım ile Kastamonu halkını selamlayan Başbakan Yıldırım, 'Kastamonu'nun her bir ilçesi, her bir beldesi Türkiye'nin renklerini temsil ediyor. Burası tarihin eşsiz güzelliklerinin buluştuğu adeta bir müze şehirdir. Tam bin 420 adet tescilli anıt yapısı var. Dünya kültür miraslarının en muhteşem eserleri Kastamonu'da yer alıyor. Ormanı, camileri, medreseleri, kervansarayları, bedestenleri, merkezleriyle dipdiri 7 gün 24 saat yaşayan şehrin adı Kastamonu. Bizi biz yapan, alnımızı açık, başımızı dik tutan değerlerimiz var. Öyle bir şehirdeyiz ki istiklal mücadelemizin tarihinin yazıldığı Kastamonu'dayız. Kastamonu, Çanakkale destanını yazan ilk şehitlerimizin en fazla olduğu şehirdir' diye konuştu.

'ALÇAK FETÖ’CÜLERE DERSİNİ VERDİK'  

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un Nasrullah Camii'nden 'Milletler topla tüfekle, zırhlı ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Milletler, ancak aralarındaki bağlar çözülerek, herkes kendi menfaatini temin etmek kaygısına düştüğü zaman yıkılır' sözlerini hatırlatan Yıldırım şöyle devam etti:

'Restorasyonu tamamlanan Nasrullah Camii'nin İstiklal Savaşımızın kazanılmasında çok önemli bir yeri var. Akif, İstiklal şairimiz buradan İstiklal Harbi'nin ne anlama geldiğini, tankla, tüfekle değil iman göğüslü oldukça bir milleti hiçbir şeyin yıkamayacağını buradan haykırdı.

Anadolu'dan haykırdı. Katiyen alçakların önünde eğilmeyiz. Bir tek yaradan Rabbimizin önünde eğiliriz. O gün Mehmet Akif, Nasrullah Camii'nden 1920'de ne diyor, ‘Milletler topla tüfekle, zırhlı ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Milletler, ancak aralarındaki bağlar çözülerek, herkes kendi menfaatini temin etmek kaygısına düştüğü zaman yıkılır.' İstiklal şairimiz ne güzel de geleceği görmüş.