Askeri kaynaklar: IŞİD, El Bab'ı bomba tuzaklarıyla doldurdu

Bölgedeki askeri kaynakların Ankara’ya geçtiği raporlarda her yerin uzaktan kumandayla patlatılacak şekilde bombayla tuzaklandığına dikkat çekildi.
Askeri kaynaklar: IŞİD, El Bab'ı bomba tuzaklarıyla doldurdu
2016-12-27 08:37:48   Güncelleme: 2016-12-27 08:37:48    

Suriye’nin kuzeyinde IŞİD'in elindeki El Bab kentine yönelik TSK ve desteklediği ÖSO operasyonları sürüyor. Askeri kaynakların gönderdiği raporlarda her yerin uzaktan kumandayla patlatılacak şekilde bombayla tuzaklandığına dikkat çekilerek 'El Bab değil, sanki El Bomba' değerlendirmesi yapıldı.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre,  IŞİD, Türkiye sınırına 30 km uzaklıktaki Suriye’nin El Bab kentinde evlerin duvarlarında delikler açarak silah mevzisi haline getirdiği bildirildi. IŞİD ayrıca düzenli orduların sahip olduğu ‘RDX’ patlayıcıları evlerin kapı önleri ve yollara yerleştirerek tuzaklamaya başladı. Bölgedeki askeri kaynakların Ankara’ya geçtiği raporlarda her yerin uzaktan kumandayla patlatılacak şekilde bombayla tuzaklandığına dikkat çekildi. Demir bilyeler

Askeri kaynaklar, keşif ve gözetleme vasıtaları, yerel kaynaklar ve telsiz konuşmaları üzerinden elde edilen istihbaratlara dayanarak yaptıkları değerlendirmede, IŞİD'in ev duvarlarına delikler açarak hem Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin ilerleyişini, hem de sivil halkın kentten ayrılmasını önlemeyi hedeflediği görüşünde. IŞİD'in her birinde 400-500 demir bilye kullanarak etkisini artırdığı RDX patlayıcılarını da Suriye Ordusu’ndan ele geçirmiş olabileceği belirtildi. Taşlı tuzaklar

Patlayıcıların evlerin önlerine ana yol ve sokaklara tuzaklayan, yollarda barikat ve engeller kurarak sivillerin çıkışını engelleyen IŞİD'in ayrıca mayın ve el yapımı patlayıcılarla harekete duyarlı sensörlerle çok sayıda tuzak hazırladığı tespit edildi. Özellikle çimentoyla kaplanan büyük taşların 'Türk askeri bu taşları siper olarak kullanır' diye tuzaklandığı düşünülüyor. Yetkililer bir el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirilmesinin 3-4 saati bulduğunu, bazı özel el yapımı patlayıcıların etkisizleştirilmesinde uzmanların 8-12 saat harcadığına dikkat çekerek, çalışmaların bu nedenle büyük zaman kaybına neden olduğu ve uzmanları açık hedef haline getirdiği belirtildi.