Meteoroloji: Ankara ve İstanbul'da kar yağışı başlıyor

İstanbul'da dün gece başlayan yağışların bugün kara dönüşeceği iddia edildi.
Meteoroloji: Ankara ve İstanbul'da kar yağışı başlıyor
2016-12-28 08:57:07   Güncelleme: 2016-12-28 08:57:07    

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu dışında yurt geneli yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve genellikle kar şeklinde olacak.

İstanbul'da bugün aralıklarla devam edecek yağışlar, gece saatlerinden itibaren kentin iç ve rakımı 100 metre üzeri olan yerlerinde karla karışık yağmur şekline dönecek. Yağış, il genelinde perşembe akşam, cuma ve cumartesi günleri aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olacak. Kar yağışı, kentin iç ve yüksek kesimlerinde 5-10 santimetre kalınlığına ulaşacak.

Ankara ve İç Anadolu bölgesinde tekrar başlayacak kar yağışı, cumartesi günü akşam saatlerine kadar etkili olacak ve bölge genelinde ortalama 10 santimetre kalınlığa ulaşabilecek. Konya ve Karaman'da bir haftadır devam eden kar yağışlarıyla Konya'da 45, Karaman'da 85 santimetre kar kalındığı oluştu. Konya ve Karaman, bu yağışlarla tarihinin en yüksek kar kalınlığına ulaştı.